Nuit Belge in de Botanique

Dit is een gearchiveerd bericht

28.04.2016

Op 16 mei organiseren Wallonie-Bruxelles Musiques, Botanique, Kunstenpunt en SABAM for Culture de ‘Nuit Belge’, in samenwerking met Awex en Brussels Invest & Export. Er wordt gestart met een namiddagconferentie, gevolgd door een netwerkmoment in het Koninklijk Circus. ’s Avonds treden een aantal Belgische bands aan in de Botanique.

Het programma ziet er uit als volgt:

14u30 – 16u30: Koninklijk Circus – 'Europa'-panel
Een blik op de culturele programma’s van 2014-2020 en 2020-2026, het toekomstperspectief en het decision making process (lobby) op Europees niveau. De focus ligt op het belang van internationale samenwerking. Het panel wordt geleid door Ralph Christoph en Meryl Laurent van European Lab.

of

14u30 – 16u30: Koninklijk Circus – Robin Vincent van 1D Lab/CD1D
“Omdat muziekstreaming vandaag voor een groot deel gratis gebeurt, lijkt het ambitieus om een publiek te zoeken dat nog bereid is om ervoor te betalen. 1D wil een fysiek netwerk van plaatsen en actoren uitbouwen om door middel van een nieuwe sharing-logica culturele diversiteit tot stand te brengen.” Kortom: 1D wil het eerste faire streamingplatform worden, toegewijd aan onafhankelijke creatie.

16u30 – 17u30: Koninklijk Circus – speedmeeting (TBC)
Snelle ontmoeting met Franse en buitenlandse muziekprofessionals. Ideaal om kennis te maken en visitekaartjes uit te wisselen. Met andere woorden: de gedroomde voorbereiding op de netwerkdrink die erop volgt.

17u30 – 19u00: Koninklijk Circus – netwerkdrink
In het bijzijn van een aanzienlijk deel van de programmatoren van De Concert! Fédération Internationale de Festivals en andere binnen- en buitenlandse professionals (complete lijst op aanvraag).

19u30 – 00u00: Botanique – Nuit Belge
Concertavond in Botanique, met La Muerte, Oathbreaker, Baloji, Soldier’s Heart, Illuminine (Mons Orchestra’s creation), le Colisée (Walter Hus’ DECAP organ creation), Robbing Millions, Stereogrand, Moaning Cities en Bots Conspiracy. Deelnemers aan de conferentie en/of netwerkmeeting krijgen voor de concertavond (max.) 2 vrijkaarten.

De praktische details:

DATUM: maandag 16 mei 2016
LOCATIE (overdag): Koninklijk Circus, Onderrichtsstraat, 81, 1000 Brussel
LOCATIE (’s avonds): Botanique, Koningsstraat 236, 1210 Brussel
INSCHRIJVINGEN: de toegang tot deze conferentie en netwerkmomenten is beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap, en dat kan via deze link. Deelnemers krijgen vooraf de volledige lijst met sprekers.


Verwante items in de databank

Organisaties:Wallonie-Bruxelles Musiques (ondersteunende organisatie, muziekorganisaties)
Botanique (grote concertzaal)
Sabam for Culture (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws