Balthazar en Tourist LeMC de grote kanshebbers voor De Music Industry Awards 2015

Dit is een gearchiveerd bericht

10.12.2015

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden bekendgemaakt van de negende editie van de 'Music Industry Awards'. De felbegeerde MIA's worden dit keer uitgereikt op donderdag 21 januari 2016 tijdens een liveshow op Eén. De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten hebben per categorie 4 genomineerden geselecteerd. Het publiek en de muzieksector kunnen de komende dagen de MIA-winnaars bepalen. Stemmen kan tussen 10 en 20 december via mias.een.be.

Balthazar en Tourist LeMC zijn allebei liefst 5 keer genomineerd. Tourist LeMC pronkt bij de nominaties voor 'Album’, 'Doorbraak', 'Nederlandstalig', 'Solo Man' en 'Auteur/Componist'.
Balthazar vinden we terug bij de categorieën 'Alternative', 'Groep', 'Live', 'Videoclip' en 'Album'. In deze laatste categorie wist Balthazar al twee keer een MIA mee naar huis te nemen. Dit keer nemen ze het op tegen Selah Sue, Tourist LeMC en STUFF. Scoren ze een unieke hattrick met hun derde album 'Thin Walls'?

Nieuwkomer STUFF. verzamelde meteen 4 nominaties. STUFF.-drummer Lander Gyselinck is ook genomineerd in de categorie ‘Muzikant’ en krijgt er concurrentie van Nicolas Rombouts, Bert Dockx en Robin Verheyen.   Oscar And The Wolf, veelvoudig winnaar van de vorige MIA-editie, is 3 keer genomineerd. Net als Lost Frequencies, Emma Bale, Stan Van Samang, Selah Sue en Dimitri Vegas & Like Mike.

Een volledig overzicht van de genomineerden per categorie vind je terug via mias.een.be.

Het publiek kan vanaf donderdag 10 december tot en met zondag 20 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'Solo Man', 'Solo Vrouw', 'Doorbraak', 'Pop', 'Groep', 'Alternative', 'Dance', 'Nederlandstalig' en 'Vlaams Populair'. De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën 'Album', 'Artwork', 'Auteur/Componist', 'Live Act', 'Muzikant' en 'Videoclip' mee naar huis neemt.

Enkel voor de MIA in de categorie 'Hit van Het Jaar' kan pas gestemd worden  tijdens de liveshow zelf.
De MIA's is een initiatief van Kunstenpunt en VRT.

De MIA's 2015, op donderdag 21 januari live om 20.40 uur op Eén.

Verwante items in de databank

Organisaties:De MIA's (prijzen & wedstrijden)

Terug Meer nieuws