Vacature bij Les Muffatti

Dit is een gearchiveerd bericht

15.10.2015

Het ensemble Les Muffatti is een barokorkest met basis in Brussel. Het zoekt momenteel een Zakelijk leider (m/v) voor indiensttreding vanaf 1 december 2015.

Over Les Muffatti:
Het ensemble Les Muffatti is een barokorkest met basis in Brussel. Het orkest, dat in 1996 opgericht werd als laboratorium van studenten die zich in de oude muziek wilden verdiepen, werd in 2004 een professioneel orkest na de ontmoeting met Peter Van Heyghen. Tussen 2004 tot 2014 was Peter Van Heyghen de artistiek leider en heeft hij er mee voor gezorgd dat Les Muffatti niet meer weg te denken zijn van de Belgische en internationale muziekscène, getuige hiervan de goede ontvangst door publiek en pers van de cd-opnames en concerten.

Het jaar 2015 is een keerpunt in het bestaan van het orkest. Peter Van Heyghen verlaat zijn functie en de muzikanten nemen zelf de artistieke leiding op zich. De artistieke missie blijft behouden: het blijven ontginnen van het barokrepertoire en het afstoffen van vergeten meesterwerken, en dit met aandacht voor de historische uitvoeringspraktijk.

Les Muffatti werken voortaan samen met verschillende muzikale leiders, concertmeesters of solisten (Rachael Beesley, Alessandro Moccia, Hasnaa Bennani, Peter Van Heyghen, Lionel Meunier...), die allen dezelfde ambities koesteren in hun zoektocht naar emotie, schoonheid, menselijkheid en authenticiteit.

Taken:
De zakelijk leider, expert in cultuurmanagement, werkt nauw samen met de artistieke leiding (twee muzikanten van het orkest) en in de geest van het artistieke project. Hij/zij zal de volgende taken uitvoeren:

- Concertverkoop: contacten met organisatoren, coördinatie met de artistieke leiding, seizoensplanning;
- Administratief beheer: contracten, subsidiedossiers, sociaal en fiscaal beheer, rapportering aan de raad van de bestuur;
- Vertegenwoordiging van het orkest t.o.v. officiële instanties en binnen professionele netwerken;
- Communicatie: opvolging actualisering website, sociale media, nieuwsbrief;
- Coördinatie van de werkkrachten van het orkest: productieleider, muzikanten, vrijwilligers;
- Coördinatie van de externe medewerkers: sociaal secretariaat, agenten, boekhouder, persverantwoordelijke, webmaster, fotograaf, etc.
- Hij/zij zal ook de netwerken uitbouwen die nodig zijn voor de uitvoering van bovengenoemde taken en om te werken aan de toekomst van het orkest door een lange termijn businessplan uit te werken.

Profiel:
- gediplomeerd in cultuurmanagement of equivalent door ervaring;
- tweetalig Frans-Nederlands. Goede kennis van het Engels. Kennis van het Duits is een pluspunt.
- concrete ervaring in de sector
- een hart voor voor muziek en voor het artistieke project van het orkest
- regelmatige verplaatsingen (prospectie en tournees)

Aanbod:
Contract van onbepaalde duur
3/5de functie in Brussel, evolutie naar een voltijdse functie mogelijk
Verloning volgens de CAO muziek (304) en rekening houdend met de ervaring

Solliciteren:
Stuur je en motivatiebrief voor 6 november 2015 naar info@lesmuffatti.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Les Muffatti (kamerorkest, ensemble (instrumentaal), oude muziek)

Terug Meer nieuws