Uitreiking SABAM Jazz Awards

Dit is een gearchiveerd bericht

07.09.2015

Zaterdag 5 september werden in Brugge de SABAM Jazz Awards uitgereikt tijdens de slotavond van de Belgian Jazz Meeting. Opgericht in 2010 groeiden deze awards uit tot een mooie traditie voor de Belgische jazzsector. Dit jaar gingen de prijzen naar muzikanten uit de Franstalige Gemeenschap.

De SABAM Jazz Award voor de ‘gevestigde waarde’ (10.000 €) : LAURENT BLONDIAU.
De jury, bestaande uit Jean-Pierre Goffin, Jean-Claude Vantroyen, Georges Tonla Briquet en Jacques Prouvost, heeft deze trompettist /componist bekroond, zowel voor de kwaliteit van zijn muziek en spel  voor  MikMâäk en de andere groepen waarvan hij deel uitmaakt, als voor zijn streven om alle soorten publiek te bereiken. Zijn talent wordt ook in het buitenland gesmaakt.

De SABAM / Jeunesses Musicales Jazz Award ‘jong talent’(5.000 €) :  ANTOINE PIERRE
Bij de 2 vorige edities van de SABAM/Jeunesses Musicales Jazz Award, had Antoine het telkens net niet gehaald. Maar dit jaar is de prijs voor hem.
De onmiskenbare internationale uitbouw van zijn carrière als drummer en componist en de erkenning van zijn talent door grote namen uit de jazzwereld zorgen er voor dat de keuze evident leek.

De geldsom die aan de prijzen verbonden is, wordt ter beschikking gesteld voor de verdere ontwikkeling van de carrière van de muzikanten. Hiermee kunnen de aankoop van instrumenten,huur van materiaal, studiotijd, deelname aan workshops, enz… gefinancierd worden.

De Jazz Muze van SABAM gaat naar Jean-Pierre Bissot
SABAM zet de directeur van het Gaume Jazz festival in de kijker voor zijn onvermoeibare wil om te gaan voor het muzikale experiment en aan Belgische muzikanten de middelen geven om projecten waar ze van dromen waar te maken. Jean-Pierre steunt sinds vele jaren en dagelijks de jazz in België.

Het palmares van de  SABAM Jazz Awards tot heden:
2014: Bart Maris (gevestigde waarde) et Seppe Gebruers (jong talent)
2013: David Linx (gevestigde waarde) et Guillaume Vierset (jong talent)
2012: Kris Defoort (gevestigde waarde) et Lander Gyselinck (jong talent)
2011: Fabrice Alleman (gevestigde waarde) et Igor Gehenot (jong talent)
2010: Fred Van Hove (gevestigde waarde) et Janos Bruneel (jong talent)

De SABAM Jazz Awards worden om en om aan muzikanten van de 2 gemeenschappen uitgereikt op evenementen waar  jazz centraal staat, zoals Gent Jazz en de Belgian Jazz Meeting.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Laurent Blondiau (muzikant, artistiek leider)
Organisaties:Sabam Awards (prijzen & wedstrijden)

Terug Meer nieuws