Manu Frederickx wordt conservator bij Metropolitan Museum in New York

Dit is een gearchiveerd bericht

10.08.2015

Manu Frederickx, artistiek praktijkassistent en cöordinator instrumentenbouw aan de School of Arts van de HoGent wordt conservator bij het Metropolitan Museum in New York. 

Het Metropolitan Museum of Art is één van ’s werelds meest gerenommeerde musea. Manu Frederickx zal er vanaf 15 september 2015 verantwoordelijk zijn voor het behoud en beheer van de volledige collectie snaar-, blaas-, percussie- en mechanische instrumenten, afkomstig uit zes continenten en de eilanden van de Stille Oceaan en daterend van 300 voor Christus tot vandaag. De instrumenten worden verzameld voor hun technische bijzonderheid of hun sociale relevantie, voor hun tonale of visuele schoonheid. Ze zijn tegelijk kunstwerken, etnografische getuigenissen en documenten belangrijk voor de muziekgeschiedenis of de geschiedenis van de muzikale uitvoering.

Manu Frederickx, vandaag ook conservator bij het mim (muziekinstrumentenmuseum Brussel), zal deels zijn positie als artistiek praktijkassistent bij de School of Arts van de HoGent combineren met zijn nieuwe positie bij het Metropolitan Museum.

Verwante items in de databank

Organisaties:KASK & Conservatorium, School of Arts Gent (muziekhogeschool / universitaire opleiding, bibliotheek, archief, studiecentrum, muziekorganisaties, onderwijs & vorming, instrumentenbouwer)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws