Belgian Jazz Meeting: programma 3de editie bekend

Dit is een gearchiveerd bericht

08.06.2015

Op 4, 5 en 6 september 2015 vindt in Brugge de 3de editie van de Belgian Jazz Meeting plaats, een showcase- en ontmoetingsmoment dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. Het driedaagse evenement komt opnieuw tot stand door een samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners: Jazz Brugge, Kunstenpunt, JazzLab Series, Museact, Lundis D’Hortense en Wallonie-Bruxelles Musiques.

Net als bij vorige edities zal een 15-tal Belgische jazzgroepen of -projecten de kans krijgen om zich via een korte showcase voor te stellen aan een gevarieerde groep van internationale organisatoren en journalisten.  Het programma bevat daarnaast verschillende netwerkmomenten waarop ook andere jazzmusici hun project kunnen promoten en het contact met buitenlandse jazzpromotoren verstevigen.

Eigenzinnig maar evenwichtig programma
De affiche van het showcasegedeelte kwam deze keer tot stand via een open oproep: muzikanten konden zich voor de eerste keer zelf kandidaat stellen voor een plaats op het podium. Een klein programmatiecomité van jazzspecialisten maakte vervolgens een selectie per taalgroep en hield daarbij vooral rekening met  artistieke originaliteit, kwaliteit, en internationaal potentieel.
Deze nieuwe aanpak resulteerde alvast in een grotere betrokkenheid van de deelnemende artiesten en in onderstaand programma, eigenzinnig maar toch evenwichtig genoeg om een internationaal publiek te boeien:

LABTrio, JF Foliez’s Playground, Eve Beuvens “Heptatomic”, Kind of Pink, MikMâäk, Joachim Badenhorst – Rawfishboys, Nathalie Loriers – Tineke Postma – Philippe Aerts, Pierre de Surgères Trio, LG Jazz Collective, De Beren Gieren, Nordmann, Black Flower, Massot-Florizoone-Horbaczewski invites Claron McFadden – Secrets, Kermesz à L’est, Loops, SCHNTZL.

Verschillende locaties in Brugge
De meeting gaat van start op vrijdagavond 4 september in De Werf met een vijftal  korte concerten. Op zaterdag 5 september gaat het jazzfeest verder in het Concertgebouw, waar naast de showcases ook plaats wordt gemaakt voor een infobeurs en netwerkmomenten. Zondagvoormiddag wordt afgesloten in De Werf met een laatste reeks concerten en een brunch.

Belgian Jazz Meeting is een initiatief van Jazz Brugge, Kunstenpunt, JazzLab Series, Les Lundis d’Hortense, Museact en Wallonie-Bruxelles Musiques.

Verwante items in de databank

Organisaties:De Werf (kunstencentrum, club / kleine concertzaal, platenfirma / label)
Concertgebouw Brugge (muziekorganisaties, concertzaal / organisatie, oude muziek, hedendaagse muziek)
Jazz Brugge (festival)
JazzLab Series (ondersteunende organisatie, onafhankelijke organisator)
Kunstenpunt (muziekorganisaties, informatie, documentatie en promotie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws