Oproep Tremplin Jazz d'Avignon Contest 2015

Dit is een gearchiveerd bericht

10.04.2015

Het Tremplin Jazzfestival van Avignon organiseert naar jaarlijkse gewoonte een jazzwedstrijd voor jonge jazzbands uit heel Europa. Van de Belgische inzendingen gingen de voorbije jaren groepen zoals LABtrio en Christian Mendoza Group met één of meerdere prijzen lopen.

Voor landen buiten Frankrijk werkt Tremplin Jazz met een correspondent. Voor België verzorgt JazzLab Series de preselecties. Het is aan de jury van Tremplin Jazz om uit alle Europese inzendingen de uiteindelijke finalisten te kiezen.

De finale zal plaatsvinden op 3 en 4 augustus 2015 in het ‘Cloître des Carmes’ in het hartje van Avignon. De winnaars spelen een concert op de volgende editie van Tremplin Jazz d’Avignon en krijgen bovendien drie dagen opnametijd in de gerenommeerde Studio ‘La Buissonne’ in Pernes Les Fontaines. Daarnaast zijn er meerdere geldprijzen te winnen. De moeite om je kans te wagen!

Wil je meedingen naar een plaats in de finale? Dien dan voor 30 april je kandidatuur in op het kantoor van JazzLab Series (Parklaan 80, 9000 Gent) met volgende onderdelen:

  • Een ingevuld en ondertekend inschrijvingsformulier (ook te vinden op www.jazzlabseries.be of www.tremplinjazzavignon.fr)
  • Een biografie van de groep met een cv van elke muzikant, een persartikel en enkele foto’s (liefst in hoge resolutie), bij voorkeur in het Frans of het Engels
  • Een demo/cd (bij voorkeur in tweevoud) met minstens drie muziekstukken, waarvan minstens één eigen compositie
  • Een technische fiche
Meer info: www.jazzlabseries.be, www.tremplinjazzavignon.fr


Verwante items in de databank

Organisaties:JazzLab Series (ondersteunende organisatie / belangenvereniging, onafhankelijke organisator)

Terug Meer nieuws