Laatste tickets! Conferentie rond Scandinavische muziekmarkt

Dit is een gearchiveerd bericht

04.05.2015

Op 11 en 12 mei 2015 organiseren Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musiques, in samenwerking met de Botanique, de 'Scandinavian Music Markets Conference'; twee studiedagen rond de Scandinavische muziekmarkt, gekoppeld aan netwerkmomenten tussen binnen- en buitenlandse muziekprofessionelen. 

Speciaal voor dit event maken enkele sleutelfiguren uit de Deense, Noorse, Zweedse en IJslandse pop- en rockwereld half mei de oversteek naar Brussel. Tijdens panelgesprekken en presentaties zullen ze stilstaan bij de eigenheid van de Scandinavische muziekscene en belangrijke aspecten van hun muziekmarkt toelichten. Het conferentiegedeelte biedt ook ruimte voor interactie tussen Belgische en buitenlandse professionelen. ’s Avonds krijgen Belgische bands de kans om zich in de kijker te spelen op de verschillende podia van het festival Les Nuits Botanique.

Programma
Tijdens de eerste conferentiedag, op 11 mei, ligt de focus op een algemeen overzicht van de Scandinavische muziekmarkt, de belangrijkste spelers en tips om toegang te krijgen tot de verschillende Scandinavische landen. Als aanloop naar de festivalavond tijdens Les Nuits Botanique kunnen Belgische en buitenlandse professionelen nader kennismaken tijdens een netwerkdrink. Hierop zullen niet alleen Scandinavische muziekprofessionals aanwezig zijn maar ook  leden van Live DMA, een Europees netwerk van muziekclubs en festivals.

Op 12 mei is het de beurt aan enkele labels om een beeld te schetsen van de evolutie binnen de Scandinavische muziekindustrie. Na een netwerklunch zoomt de conferentie in op het livecircuit (clubs, festivals, agencies, …).

Christian Hald Buhl, zelf Deen en oprichter van Factory92, zal de twee dagen aan elkaar praten en de conferentie afsluiten met een persoonlijke kijk op de band tussen de Scandinavische en Belgische muziekwereld. Ook op 12 mei kunnen ’s avonds verder contacten gelegd worden tijdens de concertavond in de Botanique.

De toegang tot deze conferentie en netwerkmomenten is beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap, en dat kan via deze link. Deelnemers krijgen vooraf de volledige lijst met sprekers.

De Scandinavian Music Markets Conference is een initiatief van Belgium Booms, een samenwerking tussen Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van SABAM For Culture en Brussels Invest & Export. Voor dit initiatief wordt nauw samengewerkt met de Botanique.

Verwante items in de databank

Organisaties:Wallonie-Bruxelles Musiques (ondersteunende organisatie, muziekorganisaties)
Botanique (grote concertzaal)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws