Oproep showcases Belgian jazz Meeting 2015

Dit is een gearchiveerd bericht

25.03.2015

Op 4, 5 en 6 september 2015 vindt in Brugge de 3de editie van de Belgian Jazz Meeting plaats, een ontmoetingsmoment dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. Het driedaagse evenement komt opnieuw tot stand door een samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners: Jazz Brugge, Kunstenpunt, JazzLab Series, Museact, Lundis D’Hortense en WBM.

De Belgian Jazz Meeting wil in de eerste plaats de Belgische jazzscene meer internationale bekendheid geven en het netwerk met buitenlandse jazzpromotoren versterken. Net zoals bij vorige edities zal een 12-tal Belgische jazzgroepen of jazzprojecten de kans krijgen om zich via een korte showcase voor te stellen aan een gevarieerde groep van internationale organisatoren en journalisten. Het programma bevat daarnaast verschillende netwerkmomenten waarop ook andere jazzmusici hun project kunnen promoten.

Om geselecteerd te worden voor één van de showcases kunnen muzikanten zich dit jaar voor het eerst zelf kandidaat stellen. Een klein programmatiecomité van 6 jazzspecialisten zal per taalgroep een selectie maken. Met deze nieuwe aanpak willen de organisatoren  de betrokkenheid van de geselecteerde artiesten verhogen en tegelijk zorgen voor een gevarieerd en boeiend programma dat aansluit bij de verwachtingen van de internationale genodigden.

Voor de selectie zullen verschillende elementen een rol spelen zoals:

  • artistieke originaliteit;
  • speelervaring of podiumrijpheid van de musici;
  • het internationale potentieel van de groep of het project: de duurzaamheid of de  ‘verkoopbaarheid’ van het project of de band op internationaal vlak;
  • de  ‘ondernemerszin’ van de muzikanten of hun entourage; de professionele omkadering.

Wie graag een voorstel voor een groep/project wil indienen, kan dit doen via dit online inschrijvingsformulier.
De uiterste indiendatum is 17 april 2015!

Voor meer vragen kan je terecht bij:
Jazz Brugge: Rik Bevernage: rik.bevernage@dewerf.be
Kunstenpunt: Katrien van Remortel katrien@kunsten.be
JazzLab Series: Mik Torfs, Karen Van De Voorde info@jazzlabseries.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Jazz Brugge (festival)
JazzLab Series (ondersteunende organisatie, onafhankelijke organisator)
Wallonie-Bruxelles Musiques (ondersteunende organisatie, muziekorganisaties)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws