Oproep Musica voor projecten en coachingtrajecten

Dit is een gearchiveerd bericht

05.03.2015

Jonge artiesten en ensembles kunnen deze zomer hun hart ophalen aan enkele boeiende projecten en coachingtrajecten bij Musica, Impulscentrum voor Muziek. Twee hiervan focussen op de figuur en het werk van Petrus Alamire: het International Petrus Alamire Lab (IYAP 2015) en een Masterclass in Uitvoering via Mensurale Notatie met Cappella Pratensis.

1. International Petrus Alamire Lab (IYAP 2015)
In 2015 staat het festival Laus Polyphoniae in het teken van Petrus Alamire. De International Young Artist's Presentation zal omwille van deze gelegenheid ook omgedoopt worden tot International Petrus Alamire Lab. Coaching voor jonge artiesten en ensembles is één van de meest essentiële onderdelen van het International Petrus Alamire Lab. Reeds in een vroege fase wordt feedback voorzien op het concept en de aanpak, in een tweede stadium volgt muzikale begeleiding door internationale experten.

Het International Petrus Alamire Lab richt zich zowel op historische als hedendaagse interpretaties. Muzikanten en ensembles worden uitgedaagd om met Petrus Alamire aan de slag te gaan. De geselecteerde artiesten en ensembles krijgen drie dagen coaching en een podium tijdens het oude muziekfestival Laus Polyphoniae 2015 in Antwerpen. Eventuele extra coaching is mogelijk tijdens AlbaNova op 28 juni 2015. Componist-saxofonist en bezieler van BL!NDMAN Eric Sleichim zal samen met de Spaanse (barok)sopraan Raquel Andueza (La Galanía, L'Arpeggiata) instaan voor de coaching.

Deadline: 15 maart 2015
Selectie: 15 april 2015
Eventuele extra coaching op AlbaNova: 28 juni 2015
Coaching: 19-21 augustus 2015
Concertwandeling Antwerpen: 22-23 augustus 2015

Meer info en aanmelden: www.musica.be/international-petrus-alamire-lab

2. Cappella Pratensis Summerschool 2015
Tijdens Laus Polyphoniae 2015 organiseert Musica een Masterclass uitvoering via mensurale notatie met Stratton Bull, Christopher Kale en Pieter Stas van Cappella Pratensis. We gaan aan de slag met facsimiles van de Alamire manuscripten. De expertise van Cappella Pratensis wordt aangevuld met sessies geleid door specialisten in dit repertoire en deze notatie waaronder Professor Peter Urquhart van de Universiteit van New Hampshire. Deze Masterclass richt zich tot (pre-)professionele zangers. Er wordt een selectie gemaakt op basis van cv en aanbevelingsbrief.

Deadline: 1 april 2015
Selectie: 1 mei 2015
Masterclass: 23-29 augustus 2015

Meer info en aanmelden: www.musica.be/summerschools

3. Soundmine
Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren, verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. Er wordt een hele week intensief toegewerkt naar een toonmoment waarop de creaties of het work-in-progress getoond en uitgevoerd worden. We mikken op beginnende artiesten en jong professionelen uit binnen- en buitenland die we met deze stage een duwtje in de rug willen geven. Zij zullen geselecteerd worden op basis van motivatie, leeftijd, partituren, geluidsopnames en ontwikkelingsmogelijkheden. Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux leiden deze zestiende editie van de compositiestage. Componist en klankkunstenaar Jorrit Tamminga, die vorig jaar ook al van de partij was, dompelt de componisten opnieuw onder in de wereld van de elektronische muziek. Speciale aandacht gaat dit jaar naar de combinatie muziek, media en nieuwe technologieën. Bovendien krijgen de deelnemers de kans een werk te componeren dat later zal uitgevoerd worden door het befaamde Robotorkest van Logos.

Deadline: 1 mei 2015
Selectie: 15 mei 2015
Stage: 14-18 juli 2015

Meer info en aanmelden: www.musica.be/soundmine


Verwante items in de databank

Organisaties:Musica Impulscentrum voor Muziek (muziekeducatieve organisatie, onafhankelijke organisator, muziekorganisaties, informatie, documentatie en promotie, hedendaagse muziek, oude muziek)

Terug Meer nieuws