Laureaten Supernova Tweede Editie!

Dit is een gearchiveerd bericht

18.12.2014

Afgelopen dinsdag werden tijdens de live uitzending van Pompidou in BOZAR de drie laureaat-ensembles van Supernova 2014 geselecteerd. De selectie gebeurde op basis van een korte live presentatie op de Staten Generaal van de Klassieke Muziek. De partners van Supernova lieten zich hiervoor bijstaan door een professionele jury onder leiding van Ulrich Hauschild (BOZAR Music).

De drie laureaat-ensembles krijgen een concertreeks aangeboden in Vlaanderen en Brussel, genieten een tegemoetkoming via ‘Nieuw Talent’ en krijgen de nodige media-aandacht van Klara en Canvas. Deze drie ensembles worden geprogrammeerd op het KlaraFestival op 8 maart 2015 (17u/18u/19u)

In alfabetische volgorde

Mosa Trio
De naam van dit trio verwijst naar de stad Maastricht, Mosa Trajectum, de plek waar het trio vier jaar geleden werd opgericht. Intussen hebben deze musici samen een mooi parcours afgelegd en maken ze een solide indruk met hun technisch prachtige spel en de goede repertoirekeuze.  Ze vielen al vaak in de prijzen zo kregen ze o.a. in 2012 zowel de vakjury- als de publieksprijs van de Storioni Ensemblewedstrijd.

Alexandra Van Beveren (viool) (26), Paul Stavridis (cello) (24) en Bram de Vree (piano) (25)

O’Brass
O’Brass werd opgericht in 2013 en profileert zich als jong en dynamisch koperensemble dat garant staat voor een fris en muzikaal boeiend gebeuren. Voor de uitwerking van hun muziekprogramma’s doen deze muzikanten beroep op verschillende jonge Belgische componisten.

Trompet: Ester Van Nuffel (23), Sander Kintaert (22), Sven Ysewyn (21), Stijn Ubaghs (21)
Hoorn: Diechje Minne(22), Quinten de Gelaen (22) Trombone: Joachim Van Bockstael (23), Arno Tri Pramudia  Bastrombone: Bram Meese (28) Bastuba: Mathijs Coine (22) Slagwerk: Paul Moreau (24), Stijn Schoofs (26)

Zerkalo Quartet
Dit internationale kwartet is gevestigd in Brussel.  Creativiteit, innovatie en experiment vormen de basis van hun projecten. Hun werkterrein omvat naast hedendaagse composities ook andere kunstdisciplines en educatieve projecten.  Zo werkten ze recent samen met de Japanse componist Toshio Hosokawa en met de  kunstenaar Felix Kindermann.

Paul Serri (25) Viool - Joris Decolvenaer (26) Viool - Victor Guaita (25) Altviool - Aubin Denimal (31)  Cello


De drie overige genomineerde ensembles blijven ook onder de aandacht en genieten beperkte steun van 'Nieuw Talent'.

Duo Kirpicheva-Dupont: Nicolas Dupont (22) kennen we als violist van het Kugoni Trio (laureaat eerste editie). Deze keer werd hij geselecteerd met de Russische pianiste Olga Kirpicheva (27), met wie hij momenteel aan het ‘Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse’ van Parijs studeert. Naast het grote romantische repertoire voor viol-piano, ook hedendaags werk van Belgische componisten.

Multiple Choice brengt twee klassiek geschoolde accordeonisten (Barbara Ardenois (28) en Luca Pignata (27))  samen in een bad van akoestische, elektronische en concrete geluiden. Het duo kiest niet maar combineert, experimenteert en beitelt instant aan een voorbijschuivend klanklandschap met eigen bewerkingen van klassiek repertoire en nieuwe    composities.

Vox Venti: Wie de speellijst van dit jonge ensemble ziet kan concluderen dat ze er zin in hebben. Vox Venti streeft naar finesse en hoogstaand samenspel. Met hun interactieve voorstelling van Peter en de Wolf reisden ze door het hele land. Hun concertprogramma’s zijn zorgvuldig samengesteld rond een bepaald thema en bestaan uit het standaard kwintetrepertoire en arrangementen van bekende muziekstukken. Met Alice De Voght (24) Fluit Jeroen Baerts (28)  Hobo Jeroen Vrancken (22) Klarinet Tinne Dehertefelt  (23) Hoorn Valérie Trangez (22)  Fagot.

Meer info www.supernovaclassic.be

Verwante items in de databank

Nieuws:Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2014 i.s.m. BOZAR Music (20.10.2014)

Terug Meer nieuws