Nieuw project BE For Music verbindt Vlaamse en Waalse muziekscene

Dit is een gearchiveerd bericht

05.12.2014

Poppunt, Court-Circuit, Clubcircuit en Club Plasma bundelen met het gloednieuwe project ‘BE for Music’ hun krachten om samen actief te werken aan een sterker Belgisch muzieklandschap en om samen meer kansen te creëren voor talent van eigen bodem.

Poppunt en Court-Circuit zetten zich respectievelijk in Vlaanderen en Wallonië in voor iedereen die met muziek bezig is. Muzikanten, dj’s en producers die nog geen professionele omkadering hebben, kunnen met al hun vragen en noden bij de organisaties terecht. Clubcircuit en Club Plasma vertegenwoordigen samen dan weer het gros van de Belgische clubs.

Katalysator van het nieuwe project was Club Belge: het eindwerk van enkele PXL Music-studenten die vonden dat het tijd was om het volledige Belgische podiumcircuit online in kaart te brengen.  Poppunt en Court-Circuit ondersteunden dit project en vonden er samen met Clubcircuit en Club Plasma de inspiratie om nog verder te gaan in het opzetten van een noord-zuidverbinding.

Op donderdag 11 december starten Poppunt en Court-Circuit de grote verzoeningswerken tijdens het internationale showcasefestival Glimps in Gent. Tijdens ‘Meet the Belgians’ worden de intenties toegelicht in aanwezigheid van de volledige Belgische muzieksector.

Clubcircuit en Club Plasma starten onder de ‘BE for Music’-vlag het project Interclubs op, een concertreeks in het voorjaar van 2015 waarbij 6 Waalse en 5 Vlaamse clubs talent uit het andere landsdeel aan hun publiek zullen presenteren met de steun van Sabam For Culture. 

Verwante items in de databank

Organisaties:Poppunt (ondersteunende organisatie)
Clubcircuit (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws