Koen Kessels muziekdirecteur van The Royal Ballet Royal Opera House Covent Garden, Londen

Dit is een gearchiveerd bericht

14.10.2014

Lid van de Artistieke directie van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen), honorary professor aan de Birmingham University, artistiek leider van het HERMESensemble en artistiek directeur van Inspiratum, Koen Kessels, wordt vanaf het september 2015 muziekdirecteur van The Royal Ballet Royal Opera House Covent Garden.

Koen Kessels  volgt in deze functie volgt hij Barry Wordsworth op, die eerste gastdirigent wordt.

 “Ik ben verheugd met deze aanstelling van Koen Kessels tot muziekdirecteur in september 2015” zegt Kevin O’Hare, artistiek directeur van The Royal Ballet. “Als gastdirigent leerde hij de voorbije jaar het gezelschap door en door kennen, en we kijken uit om vanaf volgend seizoen met hem te werken in zijn nieuwe functie.”
Alex Beard, chief executive van het Royal Opera House, voegt hieraan toe: “We zijn gelukkig dat Barry Wordsworth als Eerste gastdirigent voor The Royal Ballet wil blijven werken. Ik ben ook zeer verheugd dat Koen Kessels onze rangen versterkt vanaf september 2015.”

Kessels was regelmatig gastdirigent bij The Royal Ballet sinds 2008 voor producties als De Notenkraker, Giselle en de wereldpremière van Wayne McGregor’s Raven Girl.

Kessels blijft muziekdirecteur bij Birmingham Royal Ballet, waar hij Barry Wordsworth opvolgde.
Hij is sinds 2005 geregeld gastdirigent bij Opéra National de Paris, en dirigeerde onder meer bij de Wiener Staatsoper, het Bolshoi, De Munt, de Vlaamse Opera, Teatro Real (Madrid), Teatro dell’ Opera di Roma, New York City Ballet, Théâtre du Capitole (Toulouse), en Het Nationale Ballet (Amsterdam). .
In de Munt staat hij vanaf  24 oktober in voor de muzikale leiding van Shell Shock, a requiem of war van Nicholas Lens/Nick Cave/Sidi Larbi Cherkaoui.

Zie ook:
http://www.roh.org.uk/news/koen-kessels-to-succeed-barry-wordsworth-as-music-director-of-the-royal-ballet

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Koen Kessels (dirigent, muzikant, docent, artistiek leider, hedendaagse muziek)
HERMESensemble (ensemble (vocaal-instrumentaal), ensemble (instrumentaal), hedendaagse muziek, ensemble)

Terug Meer nieuws