JazzLab Series, Gent Jazz en Jazz Middelheim ondersteunen crowdfundingprojecten

Dit is een gearchiveerd bericht

16.06.2014

De organisatoren van Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim, en concertorganisator JazzLab Series slaan de handen in elkaar om crowdfundingprojecten van Belgische jazzmuzikanten te ondersteunen. Op die manier willen ze zich nu, naast het creëren van speelmogelijkheden, ook inzetten om muzikanten financieel te steunen.

Per jaar willen de initiatiefnemers een aantal Crowdfundingprojecten selecteren waarvoor ze originele returns aan investeerders aanbieden, zoals concerttickets, vip-pakketten, een jazzlunch… Ze brengen het project ook via hun uitgebreide netwerk onder de aandacht.

De muziekindustrie is volop bezig creatieve antwoorden te bedenken op het ineenstorten van de traditionele markt van fysieke dragers. Door het verdwijnen van het belang van platenmaatschappijen en de introductie van nieuwe media moet de muziekwereld zich heroriënteren. Hieruit komen vaak positieve, ingenieuze vormen van ondernemen voort. Crowdfunding is één van de business modellen die aan een grote opmars bezig is. Voor muzikanten houdt dit grote voordelen in. Zo helpt het hen bijvoorbeeld bij het zoeken naar financieringsbronnen en bouwen ze tegelijk een hechte band met hun publiek. 

De ontwikkeling van crowdfunding is dus in volle opgang. Ook JazzLab Series, Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim onderkennen de mogelijkheden hiervan voor projectondersteuning. Deze organisaties, die een leidende rol spelen in België als concertorganisatoren in de jazzwereld, zien hierin een geschikte mogelijkheid om zich op een nieuwe manier te engageren voor de jazzmuzikanten. 

Concreet, wie als Belgische jazzmuzikant een crowdfundingproject wil opstarten voor een speciaal project (cd-opname, internationaal project,…) kan zijn project inzenden bij JazzLab Series, Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim. Zij bieden originele returns aan de investeerders aan, in overleg met de muzikanten zelf en zoveel mogelijk op maat van het project. Ze brengen het project ook onder de aandacht via sociale media en hun uitgebreide netwerk.

Meer info via de website van de verschillende organisaties: www.jazzlabseries.be,  www.gentjazz.com & www.jazzmiddelheim.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Jazz Middelheim (festival)
Gent Jazz Festival (festival)
JazzLab Series (ondersteunende organisatie, onafhankelijke organisator)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws