3 Belgische finalisten op de 12 en een tweede plaats voor Jodie Devos

Dit is een gearchiveerd bericht

02.06.2014

De Belgische zangers deden het uitstekend tijdens deze editie van de Koningin ElisabethwedstrijdzangJodie Devos en Chiara Skerath vallen in de prijzen op de Koningin Elisabeth wedstrijd

De Belgische zangers deden het uitstekend tijdens deze editie van de koninging Elisabetwedstrijd

Winnaar van de Zangwedstrijd 2014 is de Zuid-Koreaanse Sumi Hwang. Ze ontvangt de Grote Internationale Prijs Koningin Elisabeth - Prijs Koningin Mathilde van 25.000 euro en tal van concerten in België en het buitenland.

De Belgische sopranen Jodie Devos, Sheva Tehoval en de Belgisch-Zwitserse sopraan Chiara Skerath zongen tijdens de finale van de koningin Elisabethwedstrijd de sterren van de hemel.

Jodie Devos is tweede geworden na de Zuid-Koreaanse Sumi Hwang.
Jodie Devos is afkomstig van Ciney en studeerde aan het conservatorium te Namen bij Benoit Giaux en Elise Gäbele en ze is in het bezit van een Master in de Kunsten van de Royal Academy of Music Londen. Momenteel is ze verbonden de Académie de l'opéra Comique de Paris.
Jodie Devos is niet alleen de tweede laureate ze kreeg ook de publieksprijs van Musiq'3.

De Belgisch-Zwitserse kandidaat Chiara Skerath werd zesde laureate en winnares van de VRT publieksprijs ter waarde van 2.500 euro. Chiara Skerath groeide op te Leuven. Na haar opleiding aan het CNSM in Parijs en aan de Universität für darstellende Kunst in Wenen vervolmaakte Chiara Skerath zich bij Glenn Chambers, Helena Lazarska en Ruben Lifschitz. In 2012 won ze de Emmerich Smola Förderpreis, en het jaar daarna de Grote Prijs in het Concours International de Chant-Piano Lili et Nadia Boulanger. Ze zingt reeds aan de Opéra Comique te Parijs en op het Musikfest Bremen. beide producties onder leiding van Marc Minkowski.

De derde Belgische deelneemster Shgeva Tehoval eindigde niet bij de eerste zes en werd dus niet geklasseerd.

Verwante items in de databank

Organisaties:Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België (prijzen & wedstrijden, muziekorganisaties)

Terug Meer nieuws