Artiestencontracten. Een koud kunstje?

Dit is een gearchiveerd bericht

27.03.2014

Locus en de VVC hebben een nieuwe brochure klaar: Artiestencontracten. Een koud kunstje? Deze publicatie focust op de relatie tussen cultuur- en gemeenschapscentra en artiesten/tussenpersonen, maar is zeker ook bruikbaar voor andere gemeentelijke (culturele) actoren (bibliotheken, culturele en jeugdverenigingen,...) die activiteiten of evenementen organiseren, en hiervoor een beroep doen op artiesten of gezelschappen.
Programmatoren hebben dagelijks te maken met afspraken en eisen van artiesten en tussenpersonen, zoals managers en boekingskantoren. Commissies, partages, aansprakelijkheid, technische fiches, auteursrechten, bedrijfsvoorheffing, … zijn maar enkele termen die het hoofd doen duizelen. LOCUS en VVC willen een houvast bieden bij het onderhandelen en contracteren met artiesten en tussenpersonen en u zo op weg helpen om evenwichtige artiestencontracten in het leven te roepen.

De samenwerking tussen Locus en VVC op dit terrein ken al een hele historiek: beide organisaties trokken aan de kar van de Werkgroep Gages en Partages, waarin een checklist en tips tot stand kwamen om goed voorbereid te kunnen contracteren. In een volgende fase zag het Principekader Contracten het licht. Dit biedt een basiskader voor het onderhandelen van contracten met artiesten en hun managers of boekingsagenten. 

Nu is de splinternieuwe brochure 'Artiestencontracten. Een koud kunstje?' klaar. Dit is een digitaal (maar makkelijk printbaar) 'drieluik', met een uitgebreide brochure (luik 1), een voorstel van contractbijlage (luik 2), en een handige checklist (luik 3). Deze brochure focust op de relatie tussen cultuur- en gemeenschapscentra en artiesten/tussenpersonen, maar is zeker ook bruikbaar voor andere gemeentelijke (culturele) actoren (bibliotheken, culturele en jeugdverenigingen, ...) die activiteiten of evenementen organiseren, en hiervoor een beroep doen op artiesten of gezelschappen.

Downloads:

Verwante items in de databank

Organisaties:Locus (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)
Vereniging Vlaamse Cultuurcentra (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws