Werk van Hans Roels op de Week van de Hedendaagse Muziek '14' in Gent

Dit is een gearchiveerd bericht

24.03.2014

De Week van de Hedendaagse Muziek van het Gentse Conservatorium focust dit jaar op de Griekse componist Jani Christou (°Egypte 1926, + Athene 1970). De werken worden uitgevoerd door leerlingen en docenten van de hogeschool en op 31 maart is er de creatie van een werk van Hans Roels.

31MAA — 4APR
Music of Choice & Music of Chance - Jani Christou

De Week van de Hedendaagse Muziek van het Koninklijk Conservatorium Gent (Hogeschool Gent)  focust dit jaar op de Griekse componist Jani Christou (°Egypte 1926, + Athene 1970). Curator Nikos Ioakeim volgt diens spoor in twee verschillende richtingen. De zoektocht naar het ritueel, het dramatische & het oerinstinct waarmee Christou aanknoopt bij het werk van zijn goede vriend Giacinto Scelsi wordt in de kijker gezet. Daarnaast is zijn gebruik van grafische notatie, proportionele notatie en toeval aanleiding voor een reeks concerten rond the New York School van de jaren vijftig en zestig en hun invloed op het toenmalige Europese muziekleven.

De Griekse boventonen van deze week worden versterkt door het bezoek van 4 jonge componisten - Nikos Ioakeim, Michalis Paraskakis, Costis Zouliatis and Nikos Karydis.

De Week van de Hedendaagse Muziek bevat de vertoning van een documentaire, lezingen, een panelgesprek, een tentoonstelling en 6 concerten met 2 wereldcreaties, muziektheater van Sir Peter Maxwell Davies en werk van Boulez, Brown, Cage, Feldman, Scelsi, Stockhausen en Christou. 

Alle activiteiten gaan door op de Campus Hoogpoort en zijn gratis.

 Voor alle info: whm.schoolofarts.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Hans Roels (componist)
Organisaties:KASK & Conservatorium, School of Arts Gent (muziekhogeschool / universitaire opleiding, bibliotheek, archief, studiecentrum, muziekorganisaties, onderwijs & vorming, instrumentenbouwer)

Terug Meer nieuws