Maart = Creatiemaand

Tijdens de maand maart worden 4 interessante creaties uitgevoerd.

Dit is een gearchiveerd bericht

25.02.2014

Het Festival van Vlaanderen- Klara festival en het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam ging bij  Kris Defoort aankloppen. Symfonieorkest Vlaanderen koos voor de jonge Frederik Neyrinck, en in het Concertgebouw Amsterdam brengt de Sinfonia Rotterdam een werk van Pim Moorer. Empty Mind voor hobo en electronics van Wim Henderickx is voor het eerst te horen in Lausanne.

Op 3 maart gaat in Lausanne het werk Empty Mind voor hobo en electronics van Wim Henderickx in première. Solisten zijn hoboïst Piet Van Bockstal en Jorrit Tamminga (electronics). Het werk is een opdracht van ChampdAction.

Creatie Wim Henderickx


Het Festival van Vlaanderen Internationaal Brussel-Europa (Klarafestival van Vlaanderen) brengt op 13 maart de Belgische creatie van het werk Human Voices Only van Kris Defoort. Het werk wordt samen gebracht met werk van John Adams, Dmitri Shostakovitch en Maurice Ravel.  Het concert is de aftrap van 10 jaar KlaraFestival.

Creatie Kris DefoortOp 18 maart gaat in het Concertgebouw Brugge de creatie door van Gestalt IX, een orkestwerk van Frederik Neyrinck. Het Symfonieorkest Vlaanderen gaf de opdracht aan deze jonge, Vlaamse componist, die reeds bewees dat zijn werken zonder meer een betoverend effect hebben.

Creatie Frederik Neyrinck


Op 20 maart gaat in het Concertgebouw te Amsterdam het werk Nachspiel voor blokfluit, luit en barokorkest van Pim Moorer in première. De bekende blokfluitist Erik Bosgraaf schittert er samen met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen  in een programma met muziek uit de Barok tot nu. In het Concert in E, dat nagenoeg geheel bestaat uit bewerkingen van cantatedelen, parodieerde en transcribeerde Bach zijn eigen werk zonder scrupules. Nadien volgden velen zijn voorbeeld. Op de blokfluit van Erik Bosgraaf swingt het concert, dat oorspronkelijk werd geschreven voor viool, de pan uit. De hedendaagse componist Pim Moorer laat daarentegen juist een heel verstilde baroksfeer horen in zijn adembenemende Nachspiel voor blokfluit, luit en barokorkest.

Creatie Pim Moorer


Verwante items in de databank

Personen/groepen:Kris Defoort (componist, groep / artiest, hedendaagse componist, hedendaagse muziek)
Wim Henderickx (docent, componist, hedendaagse componist, koor)
Pim Moorer (componist)
Frederik Neyrinck (componist, muzikant, hedendaagse componist, koor)
Symfonieorkest Vlaanderen (symfonisch orkest, repertoire, hedendaagse muziek, orkest)
Organisaties:KlaraFestival - International Brussels Music Festival (festival, muziekorganisaties, hedendaagse muziek)

Terug Meer nieuws