CD van beDENGkelijk niveau

Vlaamse rockscene verzameld op nieuwe compilatie

Dit is een gearchiveerd bericht

18.05.2005

Dat DENG niet om een stunt verlegen zit, was al langer bekend. Deze maand zet het licht-anarchistische maandblad de Vlaamse rockscène in de kijker, met als bonus een gratis CD vol pop en rock van eigen bodem. Muziekcentrum Vlaanderen maakt deze stunt mogelijk door de productie van de CD te ondersteunen.

Abonnees op DENG krijgen ook een extra bonus-videotrack van Riding your Ghost, de single van A Brand.Muziekcentrum Vlaanderen liet extra CDs persen om in het buitenland te verspreiden onder journalisten, programmatoren, muziekbeurzen,...

DENG 24 ligt vanaf heden in de krantenwinkel.
www.deng.be

Millionaire - Paradisiac
Arsenal - Chang
Soulwax - YYY/NNN
't Hof Van Commerce - Oed under grijd
Vive La Fête - Bananasplit
Waldorf - Rotation South
Absynthe Minded - Substitute
The Van Jets - Ricochet
Nid & Sancy - No f*** all
Lalalover - Love at first sight
Goose - Good Times
Delavega - Aspects of you
El Guapo Stuntteam - Battle across the stereo spectrum
Daan - Death of a Housewife

Abonnees op DENG krijgen ook een extra bonus-videotrack van Riding your Ghost, de single van A Brand.

De compilatie, samengesteld door de DENG-redactie, bevat 13 van de meest relevante artiesten die momenteel onze podia onveilig maken. In exclusieve avant-première hoor je zo onder meer nieuwe nummers van Millionaire, Arsenal en Vive La Fête, maar ook groepen als Soulwax, Delavega, Daan en 't Hof Van Commerce leveren een bijdrage.

In het blad zelf wordt het rocklandschap structureel onder de loep genomen, aan de hand van een handvol stellingen. Christophe Cocquyt (PIAS), Dirk De Clippeleir (Universal), Willem Jongeneelen (OOR), Stefan Reichmann (Haldern Pop), Dirk Swartenbroeckx (Buscemi) en Wouter Degraeve (Muziekcentrum Vlaanderen) worden gepolst om één en ander toe te lichten. Ook de artiesten op de CD vertellen kort over hun track op de CD.

Verwante items in de databank

Releases:Flemish adventures in rock

Terug Meer nieuws