Belgische Kamerfilharmonie wordt Casco Phil

Dit is een gearchiveerd bericht

16.12.2013

Casco Phil streeft naar een nieuwe invulling van het begrip ‘orkest’. Ze behouden en versterken hun klassieke projecten, maar voegen ook risicovolle en visionaire voorstellen toe binnen een totaal nieuw concept. Ze worden een ‘muziekwerkplaats’, waar ruimte is om te experimenteren over de kunstvormen heen, in de breedste zin van het woord. Casco Phil worden een broeinest voor talent in ontwikkeling

Welke nieuwe boodschap brengt "Casco Phil" ?

De culturele wereld is volop in transitie. Dan stellen wij ons de fundamentele vraag: kijken we naar de toekomst, of maken we mee de toekomst?
Wij kiezen resoluut voor het tweede!
We streven naar een nieuwe invulling van het begrip ‘orkest’. We behouden en versterken onze klassieke projecten, maar voegen ook risicovolle en visionaire voorstellen toe binnen een totaal nieuw concept. We worden een ‘muziekwerkplaats’, waar ruimte is om te experimenteren over de kunstvormen heen, in de breedste zin van het woord. We worden een broeinest voor talent in ontwikkeling.
En we zijn toegankelijk voor iedereen. Onze identiteit wordt mee bepaald door de constante communicatie met het publiek. Aanons om ons met die invloed te identificeren, of er ons tegen af te zetten. Op die manier worden we écht deel van de maatschappij.
Met een stevige pool van 35 musici willen we de creativiteit alle kansen geven. Onze groep wordt moeiteloos verkleind of uitgebreid.
Het artistieke idee blijft centraal staan, maar de vorm van elk project is veranderlijk. Alle projecten komen terecht in een ruw, onafgewerkt basiskader, vooraleer ze geslijpt en gevijld worden tot een uniek geheel... We zijn dus een echt ‘casco-huis’ waarin telkens nieuwe en andere projecten hun plek vinden.

Ook ons logo zal een ‘casco-kader’ zijn dat wij (of u) altijd opnieuw en anders kan invullen.
We zijn een Creatieve, Avontuurlijke, Sociaal-geëngageerde Culturele Organisatie.
Welkom bij Casco Phil.

Voor meer info: www.cascophil.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Benjamin Haemhouts (muzikant, dirigent, artistiek leider, hedendaagse muziek, repertoire)

Terug Meer nieuws