Genomineerden eerste editie SUPERNOVA bekend

Zes ensembles stellen zich voor op de Staten Generaal van de Klassieke Muziek2013

Dit is een gearchiveerd bericht

19.11.2013

Op 8 november werd een eerste selectie gemaakt uit de 35 ensembles die zich voor deze eerste editie van SUPERNOVA kandidaat hebben gesteld.

Op vrijdag 8 november heeft een jury, samengesteld uit een afvaardiging van alle partners (programmatoren Cultuurcentra, Agentschap Sociaal-Cultureel Werk, voor Jeugd en Volwassenen, Muziekcentrum, KlaraFestival en Klara), een eerste selectie gemaakt uit de 35 ensembles die zich voor deze eerste editie van SUPERNOVA kandidaat hebben gesteld.

In een eerste stemmingsronde hanteerde de jury, behalve de formele criteria zoals opleiding, leeftijd, e.a. , de volgende voorwaarden: artistieke kwaliteit (technisch, creatief, innovatief), visie, presentatie en ambitie van het ensemble. De ensembles die deze ronde niet haalden, hadden ofwel een onvolledig dossier of werden onvoldoende matuur geacht om de nationale podia te betreden. We moedigen hen aan om opnieuw deel te nemen bij een volgende editie.

In alfabetische volgorde zijn dit de 16 ensembles die de uit de eerste selectie kwamen. Ze kunnen voor diverse doeleinden opgepikt worden door de partners zoals aandacht op Klara of een opname in "Nieuw Talent - Aanbod podium".

In een tweede stemmingsronde heeft de jury interne factoren eigen aan de Supernova wedstrijd naar voor geschoven: nood aan ondersteuning, programmeerbaarheid en variatie onder het aanbod van de gelauwerden.

De onderstaande 6 ensembles werden genomineerd om zich te presenteren op de Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2013! op donderdag 28 november in het Concertgebouw Brugge.

Tijdens de Staten-Generaal kiest een externe professionele jury uit deze 6 ensembles de 3 laureaat-ensembles die zich kunnen voorstellen met een concert op het KlaraFestival op 16 maart 2014 (Brussel, Flagey).

De Staten-Generaal van de Klassieke muziek is een ideaal moment om mensen uit de sector te ontmoeten, om interessante workshops en lezingen te volgen. Alle andere kandidaten zijn deze dag ook welkom. Inschrijven kan via: www.muziekcentrum.be/statengeneraal 2013.

Meer info via contact@supernovaclassic.be 

www.supernovaclassic.be

Supernova footer

Verwante items in de databank

Nieuws:SUPERNOVA Jong Klassiek zoekt nieuw talent (29.10.2013)
Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2013! (03.10.2013)

Terug Meer nieuws