Belgische showcases op Womex Cardiff 2013

Dit is een gearchiveerd bericht

17.10.2013

Van 24 tot 27 oktober trekt een grote Belgische delegatie naar Womex in Cardiff. Om onze aanwezigheid extra in de verf te zetten organiseren we showcases en een netwerkmoment onder het motto "Belgian Brew".

Op 1 maart 2012  organiseerde MCV samen met de collega's uit Wales een klein seminarie ter presentatie van het Womex-Cardiff project in onze Europese hoofdstad. Dit event vond plaats  in Huis 23 gevolgd door een concertavond in de Beursschouwburg, ondermeer met muziek van het Naragonia Quartet

Intussen staat de nieuwe editie van Womex voor de deur en dank zij de steun van de Welsh zijn we erin geslaagd te kunnen uitpakken met een offWomex showcase avond.

De 2 groepen die er zullen optreden zijn Laila Amezian -TriOde en MANdolinMAN. Beide projecten werden door de internationale Womexjury zeer goed gesmaakt maar konden niet meer aan het officiƫle programma worden toegevoegd.

Om ze toch een kans te geven besloot Muziekcentrum Vlaanderen de bands te zelf te ondersteunen en met Womex afspraken te maken voor de organisatie van een Belgische avond in Cardiff. Daarvoor konden we rekenen op een bijdrage van Wallonie-Bruxelles Musiques en MuziekmozaĆÆek Folk & Jazz.

Ook SABAM for Culture stapte mee in het verhaal, net als de Vlaamse Vertegenwoordiger Geert De Proost in Londen. 

De concerten van Laila Amezian en MANdolinMAN vinden plaats in Wales Millennium Centre op vrijdag 25 oktober. Die zelfde dag organiseert MCV ook een netwerkmoment voor alle aanwezige delegates en hun contacten. Het event zal plaatsvinden in de "Belgian Street": de Belgische standen op de Womex Trade Fair in Motorpoint Arena.

Naar aanleiding van Womex nodigt BBC Radio Wales MANdolinMAN uit voor een studiosessie met Mei Gwynedd. De uitzending is gepland op 1 november om 21u.  

De standen van Muziekcentrum Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Musique worden naar jaarlijkse gewoonte ingekleed als ontmoetingsplek voor onze delegates, met ruimte voor promotie en ontmoeting. Wie met ons mee gaat kan genieten van het groepstarief. 

De volgende editie van Womex vindt plaats in Santiago de Compostella, eind oktober 2014. 

meer info: www.womex.com 

womex parners 2013

Verwante items in de databank

Nieuws:WOMEX-Cardiff 2013: seminarie & concert op 01/03/2012 (14.02.2012)
Documenten:Flanders World & Folk Music Directory (gids/catalogus)

Terug Meer nieuws