18 Wereldcreaties tijdens één weekend Transit

Dit is een gearchiveerd bericht

16.10.2013

TRANSIT verlegt muzikale grenzen met een mix van instrumenten met elektronica, oude plaatopnames, video, megafonen… en probeert nieuwe instrumenten uit. Niet minder dan achttien composities zijn nagelnieuw en krijgen er hun wereldcreatie.

Transit schiet uit de startblokken op 25 oktober tot en met 27 oktober met een reeks aan creaties van Vlaamse en buitenlandse componisten, een lezing over de hedendaagse muziek in Vlaanderen door Maarten Beirens en Jan Michielsen en heel wat aantrekkelijke concerten.

Het festival start als vanouds springlevend, met vier creaties van jong Vlaams talent én een recent referentiewerk.
Op vrijdag wereldcreaties van jong Vlaams talent: Electronicaduo Jasper & Jasper, Bruno Nelissen, Stefan Van Eycken en Thomas Smetryns.

Op zaterdag wereldcreaties van Vykintas Baltakas, Luc Brewaeys, Anton Lukoszevieze, Benjamin Van Esser en Cecilia Lisa Eliceche (dans).

Maarten Beirens en Jan Michiels geven een geanimeerd overzicht van wat er leeft bij onze componisten en kijken waar ze hun artistieke mosterd halen. Wibert Aerts brengt een nieuw werk van Luc Brewaeys voor viool en electronics en een eigenzinnig werk van Frederic D'haene: Zen et révolte.

Op zondag wereldcreaties van: Vladimir Gorlinsky, Peter Ablinger, Guy De Bièvre, Bernhard Lang, Evan Johnson, Michael Finnissy, Konrad Boehmer, Collectief ça b'âm en Adam de la Cour.

Voor het volledige programma: www.festivalvlaamsbrabant.be/programma/transit


Verwante items in de databank

Organisaties:TRANSIT (festival)
Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant (festival)

Terug Meer nieuws