Klassieke distributeur Codaex België failliet

Dit is een gearchiveerd bericht

04.09.2013

Coda bvba, de Belgische distributeur van klassieke muziek, is eind juni failliet verklaard. Zo’n 25 werknemers verliezen hierdoor hun baan. 

New Arts International, dat een joint venture met Codaex is aangegaan, heeft inmiddels een andere distributeur in de arm genomen, Black Box Logistics (BBL) uit Almere.

New Arts en partner Challenge Records melden dat de volgende labels zich al hebben gecommitteerd: RCO (Royal Concertgebouw Orchestra), Channel Classics, Londen Symphony Orchestra, Cobra, Neos, Globe, Signum Records, Resonance Records en Querstand.

Het Almeerse BBL verzorgt de business-to-business- en business-to-consumer-distributie voor zowel Nederlandse als internationale klanten en werkt onder meer voor Benelux Film Distributors en Lumière Home Entertainment. BBL verwacht eind volgende week de distributie van Coda volledig te hebben overgenomen.

In een persbericht meldt managing director Anne de Jong van New Arts International: “Wij vinden dit bijzonder tragisch en zien hierin opnieuw het bewijs dat de fysieke omzet van muziek zwaar onder druk staat. Uiteraard is New Arts door de ontwikkelingen van de afgelopen tijd voor de uitdaging gesteld om de organisatie aan te passen aan de nieuwe situatie. De organisatie is - samen met onze partner Challenge Records International - klaar voor de toekomst en zal met al haar beschikbare middelen zijn doelen blijven realiseren. Weliswaar op een kleinere schaal dan gedacht maar met een gezonde structuur en een prachtige catalogus.”

Dit is een zware klap voor de cd-verdeling in België en zeker voor de Vlaamse labels die bijna allemaal door Codaex werden verdeeld.


Verwante items in de databank

Organisaties:Codaex (uitgever, platenfirma / label, distributeur)

Terug Meer nieuws