Overleg tussen Vlapo en de VRT levert concrete actiepunten op

Dit is een gearchiveerd bericht

13.06.2013

De Vereniging van Vlaamse Podiumartiesten (Vlapo) en de VRT hadden op 12 juni een gesprek over de aandacht van Radio 2 voor de Vlaamse populaire muziek.  Het gesprek kwam er na negatieve berichten in de media over de relatie tussen Radio 2 en de Vlapo, en de beperkte aandacht die de brede familiezender Radio 2 zou hebben voor schlagermuziek.

Uit het gesprek bleek dat Vlapo de recente inspanningen van Radio 2, met onder meer initiatieven als ‘De muziekklas’, ‘Het muziekcafé’ en de ‘Vlaamse top 10’ erkent en een positieve evolutie vindt.

Radio 2 benadrukt op zijn beurt deze inspanningen in de komende maanden aan te houden en verder te verbeteren, ondermeer door deze zomer het streefcijfer van 30 procent Nederlandstalige muziek in de playlist van Radio 2 te halen, zoals in de beheersovereenkomst met de Vlaamse Overheid gevraagd wordt.

Daarnaast plant de VRT-familiezender een vaste coördinator voor Vlaamse muziek. Die moet op permanente basis aan goede onderlinge relaties met de Vlaamse artiesten werken.

Radio 2 gaat ook in op het voorstel van Vlapo om over enkele weken alle managers van Vlaamse artiesten uit te nodigen voor een gezamenlijk gesprek.


Verwante items in de databank

Organisaties:VLAPO (Vlaamse Podiumartiesten vzw) (ondersteunende organisatie)
VRT (radiozender, televisiezender, muziekorganisaties, muziekmedia)
Radio 2 (radiozender)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws