Belgen op Eurosonic 2013

Dit is een gearchiveerd bericht

30.11.2012

Met 16 landgenoten op de affiche kleurt de volgende editie van Eurosonic Noorderslag opnieuw bijzonder Belgisch. Naar goede gewoonte zijn er ook vele Belgische nominaties voor de European Festival Awards.

Eurosonic Noorderslag is een jaarlijks showcasefestival in Groningen en vaste prik voor meer dan 3000 internationale journalisten en muziekprofessionals die nieuw Europees talent komen scouten. Daarnaast stelt Eurosonic ook telkens een uitgebreid programma samen met panelgesprekken, netwerkmomenten en infosessies over hot topics in de Europese muziekindustrie.

Dit jaar is Finland het focusland op Eurosonic, maar onze Belgische bands zijn steevast eveneens sterk vertegenwoordigd op het showcasefestival. Onze afvaardiging bestaat dit keer uit Amen Ra, BRNS, Compuphonic, Dan San, Liesa Van der Aa, Netsky live, Oscar & The Wolf, Raketkanon, Renée, Roscoe, Sarah Ferri, SX, Tommigun, Trixie Whitley, Wallace Vanborn en Gaëtan Streel.

Voor de vijfde keer worden ook de European Festival Awards uitgereikt tijdens Eurosonic. Onze festivals maken hun sterke reputatie waar en zijn meermaals genomineerd in verschillende categorieën. Behalve vaste waarden als Rock Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop, de Lokerse Feesten en I Love Techno zijn ook minder voor de hand liggende festivals als Absolutely Free Festival en Ronquieres Festival genomineerd. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de openingsavond van Eurosonic.

Eurosonic Noorderslag vindt plaats in Groningen (NL) van 9 tot 12 januari 2013.
Alle info over het festival vind je op festival.eurosonic-noorderslag.nl

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Amenra (groep / artiest)
Liesa Van der Aa (muzikant)
Netsky (groep / artiest)
Oscar & The Wolf (groep / artiest)
Renée (groep / artiest, muzikant)
Raketkanon (groep / artiest)
Tommigun (groep / artiest)
Trixie Whitley (muzikant, groep / artiest)
SX (groep / artiest)
Sarah Ferri (groep / artiest, muzikant)

Terug Meer nieuws