Maarten Van Ingelgem wint European Award for Choral Composers

Dit is een gearchiveerd bericht

04.06.2012

Maarten Van Ingelgem wint de prijs met zijn werk "1914", een memoriam aan zijn grootvader die de Tweede Wereldoorlog als soldaat meemaakte. De European Award for Choral Composers is als wedstrijd de opvolger van de Gouden Stemvork en de prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de European Choral Association - Europa Cantat.
Drie composities uit de 38 inzendingen uit 11 verschillende landen werden bekroond, waaronder Maarten Van Ingelgem (°1976) met zijn werk "1914". Andere winnaars zijn Pierre Chépélov (Fr, °1979) en Levente Gyöngyösi (Sl, °1986).
Maarten Van Ingelgem schreef dit werk in opdracht van het vocaal ensemble Molitva van Hugo Smekens. De compositie is een memoriam aan zijn grootvader die de Tweede Wereldoorlog als soldaat meemaakte.
Een bijzondere vermelding ging naar Pärt Uusberg (Est, °1986), geen onbekende want hij won al eerder een AGEC-compositiewedstrijd en heeft meegedaan aan het internationaal korenfestival It’s oh so choir.
De winnende composities zullen opgevoerd worden op het Europa Cantat XVIII festival in Turijn (Italië) tussen 27 juli en 4 augustus 2012.

Voor meer informatie: European Choral association

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Maarten Van Ingelgem (muzikant, dirigent, hedendaagse componist, koor, hedendaagse muziek, koorleider)

Terug Meer nieuws