'Maeterlinck' eerste productie nieuw muziektheater 'Nabla'

Dit is een gearchiveerd bericht

03.05.2012

'Maeterlinck', de allereerste productie van het gloednieuwe productiehuis voor muziektheater Nabla gaat in première in de Bijloke op 4 en 5 mei.. 

De symbolistische gedachtewereld van Maurice Maeterlinck fascineert 150 jaar na zijn geboorte nog steeds. Een vreemde aantrekkingskracht gaat uit van de duistere manier waarop zijn personages beslissingen nemen. Ze lijken niet meer dan poppen die hun lotsbestemming volgen, in een wereld waar niets eenduidig is. Dit troebele water van de menselijke verzuchtingen is de aanleiding voor een muziektheatervoorstelling van Joachim Brackx. Geen verklanking van een bestaand literair stuk, maar een zoektocht naar een muzikale vorm voor de typische thema’s en symbolen van Maeterlinck. Brackx doet een beroep op Jolien De Gendt en het Maeterlinck Kwartet.

Nabla is een productiehuis voor hedendaagse muziek en muziektheater ontstaan uit de wil van artistiek leider Joachim Brackx om een eigen visie te realiseren. Kernideeën daarbij zijn de vreugde van het musiceren, het verbinden van de werelden van de creatieve en uitvoerende kunstenaars, het zoeken naar een meer doorleefd creatieproces en het in vraag stellen van de traditionele verhouding tot het publiek. Nabla werkt in de Bijloke-Manufactuur.

 Nabla / Joachim Brackx
Joachim Brackx: concept, compositie, artistieke leiding & bas-bariton

Jolien De Gendt: sopraan

Maeterlinck Kwartet
Benjamin Glorieux
Pawel Krymer
Paulina Sokolowska
Varoujan Doneyan

Micah Kessel: Co-leiding

Pieter Coene: Kostuums

Chloë Piro: Make-up

Een productie van Nabla en Muziekcentrum de Bijloke

Voor alle info www.debijloke.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Joachim Brackx (componist)
Nabla (muziektheater)

Terug Meer nieuws