Muziekpublique viert eerste decennium

Dit is een gearchiveerd bericht

27.03.2012

Het Brusselse wereldmuziekhuis Muziekpublique blaast deze lente 10 kaarsjes uit.

Sinds 2002 hebben niet minder dan 1475 artiesten en groepen geconcerteerd in Muziekpublique, bijgewoond door 200.000 trouwe bezoekers. 12.000 studenten hebben via Muziekpublique les gekregen of cursussen gevolgd, 4 albums werden uitgebracht door het eigen label en honderden vrijwilligers hebben zich de afgelopen tien jaar enthousiast ingezet om van Muziekpublique een succesverhaal te maken.

Om deze verjaardag te vieren worden dit jaar nog 10 speciale avonden georganiseerd waarbij een aantal van de allerbeste artiesten die te gast waren bij Muziekpublique, opnieuw worden uitgenodigd. Er staan twee nieuwe cd-releases op het programma, en voor "A Song A Day" werden 169 Belgische muzikanten (of muzikanten met een bijzondere Belgische link) gevraagd een bijzonder muziekstuk te brengen, waarvan elke werkdag een video wordt gepost op de MuziekPublique-website.

Tot slot wijdt het VPRO-tv-programma Vrije Geluiden op zondag 1 april (10u30) op Nederland 1 een speciale uitzending aan Muziekpublique n.a.v. dit jubileum. Er zijn optredens van de Marokkaanse berberzanger Khalid Izri, Hans Mortelmans & groep en Mambu o.l.v. de Mexicaanse multi-instrumentalist Osvaldo Hernandez. Zaterdag 7 april volgt een herhaling om 9u op Nederland 1, of op het digitale kanaal Cultura op woensdag 4 april om 21u.

www.muziekpublique.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Muziekpublique (club / kleine concertzaal, muziekeducatieve organisatie, platenfirma / label)

Terug Meer nieuws