Munich Records gaat op in V2

Dit is een gearchiveerd bericht

15.03.2012

Nadat vorige week bekend raakte dat platenlabel Munich Records het faillissement zou aanvragen, meldt V2 Records Benelux vandaag dat het de catalogus en artiesten van Munich zal opnemen in haar eigen werking.

Persbericht

Munich Records maakt doorstart binnen V2

Munich Records, het oudste onafhankelijke platenlabel van Nederland, maakt na een eerder deze maand aangevraagd faillissement een doorstart binnen V2 Records Benelux.

Met het aantrekken van de Munich catalogus en de daarbij behorende labels verwerft V2 Records Benelux een belangrijk aantal labels en artiesten die zowel in artistiek als in commercieel opzicht spraakmakend zijn. V2 Records Benelux: "de afgelopen jaren hebben wij al op het gebied van verkoop en distributie samen kunnen werken; Munich complementeert op een fantastische wijze de V2 catalogus. Gelukkig kan deze ijzersterke combinatie ook in de toekomst onder een dak functioneren".

Onder het Munich vaandel opereren o.a. World Circuit (Buena Vista Social Club, Fatoumata Diawara), Domino (Artic Monkeys, Franz Ferdinand , Patrick Watson) en Drag City (Joanna Newsom, Bill Callahan). Munich vertegenwoordigt verder de volledige ACE catalogus en labels zoals Soul Jazz, CRS, Glitterhouse en Memphis Industries. De afgelopen jaren was Munich ook succesvol met signings zoals Milow, Amatorski en Balthazar.

Verwante items in de databank

Organisaties:Munich Records (distributeur, uitgever, platenfirma / label)
V2 Records Benelux (platenfirma / label)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws