Belgische creatie van Annelies Van Parys in het Concertgebouw Brugge

Dit is een gearchiveerd bericht

05.01.2012

Tijdens Cube, het derde en laatste deel van Kwadratuur, de triptiek waarin  Eric Sleichim met de 4 BL!NDMAN-kwartetten de grenzen van de concertervaring aftast, wordt een compositie van Annelies Van Parys gecreëerd.

Na Globus en Transfo, de voorstelling die twee seizoenen geleden in Brugge te zien was, is Cube het laatste deel van Kwadratur, de triptiek waarin Eric Sleichim met de vier BL!NDMAN-kwartetten (saxofoon-, percussie-, vocaal- en strijkkwartet) de grenzen van de concertervaring aftast. In Cube vermengt klank zich met licht en architectuur. De gerenommeerde kunstenaar Hans Peter Kuhn maakt het lichtontwerp voor de voorstelling en integreert er een licht- en geluidsinstallatie in. Muziek bespeelt in Cube de perceptie van tijd en ruimte als zintuiglijk gegeven. De toeschouwer legt langs diverse locaties van het Concertgebouw een auditief parcours af en is beurtelings diegene die observeert en diegene die geobserveerd wordt. Overal ontstaan eilandjes van muziek. Het gebouw geeft zijn geheimen prijs en wordt in al zijn geledingen grondig geherdefinieerd.

BL!NDMAN, kwartetten: [sax], [drums], [strings] & [vox]

Eric Sleichim: concept en regie
Hans Peter Kuhn: scenografie en lichtontwerp
coproductie: Concertgebouw Brugge, deSingel (Antwerpen), Ars Musica, Kaaitheater (Brussel)

werk van Annelies Van Parys (Belgische creatie), Javier Alvarez, Oscar Bettison, Pierluigi Billone, Benjamin Britten, John Cage, Raphaël Cendo, Franco Donatoni, Roderik De Man, Morton Feldman, Daniele Ghisi, Philip Glass, Gilles Gobert, Klaus Huber, Hans Peter Kuhn, Helmut Lachenmann, Kaija Saariaho, Salvatore Sciarrino, Eric Sleichim, Georgia Spiropoulos, Matt Wright & Iannis Xenakis


Voor alle info www.CONCERTGEBOUW.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Annelies Van Parys (componist)

Terug Meer nieuws