Luc Famaey en Luc Rombouts ontvangen de Visser-Neerlandiaprijs

Dit is een gearchiveerd bericht

28.10.2011

In 'In Flanders' Fields', de cd-reeks met muziek uit Vlaanderen van Luc Famaey en het boek 'Zingend brons' van de hand van Luc Rombouts vielen in de prijzen.

Het ANV (Algemeen Nederlands Verbond) kent de Visser-Neerlandiaprijzen toe voor cultuur, welzijn, persoonlijke verdiensten, muziek en drama.
De prijzen zijn mogelijk gemaakt door de nalatenschap mr. Herman Lodewijk Alexander Visser (1872-1943), filosoof en jurist. Mr. Visser maakte
helft van zijn vermogen na aan het ANV.
Het ANV wil het inzicht in, de beleving van en het draagvlak voor de Nederlandse taal en cultuur in ruimste zin bevorderen.
Primaire aandacht heeft de culturele integratie van Nederland en Vlaanderen. Het ANV stelt bijzondere leerstoelen in om op wetenschappelijk niveau onderwerpen te behandelen die te maken hebben met de cultuur van de Nederlanden. De vereniging geeft ook het Nederlands-Vlaamse tijdschrift Neerlandia uit.

Luc Famaey, producent van het platenlabel Phaedra, is al aan cd 71 in de reeks In Flanders' Fields. De reeks focust op Vlaamse componisten en uitvoerders.

Luc Rombouts, universiteitsbeiaardier van Leuven ontvangt de prijs voor zijn boek Zingend brons waarin vertelt over de oorsprong, bloei, neergang en heropbloei van de beiaarden en hun muziek.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Luc Famaey (uitgever)
Luc Rombouts (muzikant)
Organisaties:Phaedra (platenfirma / label)
Documenten:Zingend brons (boek)

Terug Meer nieuws