Jelle Dierickx trekt naar Duitsland en Rotterdam

Dit is een gearchiveerd bericht

20.10.2011

Na vijf jaren als artistiek coördinator bij Festival van Vlaanderen Gent kiest de bruisende Jelle Dierickx voor een buitenlandse carrière. Editie 2012 komt in de goede handen van de jonge musicologe Isaline Claeys.

Jelle Dierickx legt zich vanaf januari 2012 toe op de artistieke invulling van de Musikfestspiele Potsdam Sanssouci (Duitsland). Daarnaast engageert hij zich verder als artistiek coördinator van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival, een functie die hij sinds januari 2011 bekleedt.

De voorbije vijf festivaledities hebben via thema’s als La Gioia, Beyond Dreams en Stars voor 1001 nachten muziek gezorgd; dit telkens dankzij honderden artiesten en voor duizenden bezoekers. Een fabelachtig festivalteam wist ieder jaar opnieuw de basisgedachten om te zetten naar een waarachtig muzikaal feest. De eigenzinnigheid en sensuele ondertoon van Gent Festival van Vlaanderen bleven ook in het buitenland niet onopgemerkt. Ik ben blij en vereerd dat ik een hoofdstuk kon schrijven in de bijzondere geschiedenis van het Festival.

Opvolgster Isalinde Claeys studeerde af aan Universiteit Gent met een thesis rond de mystiek en extase in muziek. Na het academische trok ze een jaar rond in het Noord-Oosten van Brazilië, te midden van het Braziliaanse muziekgebeuren. Vervolgens goot ze in opdracht van een platenmaatschappij een muziekarchief in teksten – iets wat eveneens van op afstand kon, dus dan maar vanuit Nieuw-Zeeland. Voor Festival van Vlaanderen Brussel stampte ze het succesvolle ‘MusMA: Music Masters on Air’ uit de grond, een platform voor hedendaagse muziek met een netwerk van tien Europese festivals en tien radiostations. Ook volgde ze in de voorbije jaren een intensieve zangopleiding en draaide ze mee in een aantal koren en ensembles. Met de komst van Isaline kiest Gent Festival - o.l.v. Serge Platel - opnieuw bewust voor een jonge programmator.


Verwante items in de databank

Personen/groepen:Jelle Dierickx (artistiek leider)

Terug Meer nieuws