E-Culture Fair 2011

Dit is een gearchiveerd bericht

06.10.2011

Op 16 en 17 november vindt in de Ethias Arena te Hasselt de E-Culture Fair plaats, een showcase van Vlaamse innovatieve projecten die ontstaan zijn uit samenwerkingen tussen cultuur, creative industries, onderzoek en onderwijs.

E-Culture Fair 2011 is een showcase van Vlaamse innovatieve projecten die ontstaan zijn uit samenwerkingen tussen cultuur, creative industries, onderzoek en onderwijs. Deze Garden of E- focust op een breed gamma aan e-projecten rond digitaal erfgoed, actieve gebruikersparticipatie, gamification, edutainment, 'the internet-of-things', open source samenwerking en innovatie enz. De set-up van de fair met installaties, prototypes, demo's, live presentaties en living-lab-ervaringen moedigt aan tot ontmoeting en uitwisseling maar geeft ook voorzetten voor toekomstige samenwerking tussen Vlaamse en internationale creatives, kunstenaars, onderzoekers, designers, platformen of instellingen.

E-Culture Fair 2011 richt zich tot iedereen die nieuwsgierig is naar de digitale cultuur van vandaag en morgen. Voor de bezoekers is het een unieke kans om projecten te ontdekken en uit te testen en de projectleiders, ontwikkelaars en vormgevers te ontmoeten.

Daarnaast worden een twintigtal projecten, plus een tiental hogeschoolprojecten uit Belgiƫ, Nederland en Duitsland (NRW) getoond.

Projecten: UGent Memorie (Ugent), UitID (Cultuurnet Vlaanderen), Timelab, Gent M, MuseUs (IBBT-iLab), EPICS EPICS (IBBT-ICON), De Mediatuin (IBBT, Telent, Netlog, REC, SonicAngel), De Markt van Mij (Moose), noTours (The Milena Principle), Creating Spaces (Media en Design Academie, KHLim, EDM, Z33 Hasselt), TTNWW-Sagalassos (KULeuven), M HKA Ensembles (M HKA), Sculpturized! (Piazza dell'Arte), MTWalls (MTWalls), In het Wiel van Odiel (UHasselt), FutureFormers (Eeland vzw, Stichting P&V e.a.), SenseTale (Alcatel-Lucent Bell Labs e.a.), GameHUB (PHL Hasselt), OSMA (Media en Design Academie, KHLim, Play&Game Research Group e.a.)
Hogescholen NL, BE, DE: KHLim (BE), HOWEST (BE), HVA (NL), HKU (NL), Sint-Joost (NL), Folkwang Essen (D)

Bekijk hier de teaser van E-Culture Fair 2011.

Praktische info
16 november 2011 van 10u00 tot 19u00
17 november 2011 van 10u00 tot 18u00
Gratis toegang

ECF 2011 wordt georganiseerd door de Vlaamse kunstensteunpunten (BAM, VTi, MCV, VAi) in coproductie met Flanders DC, IBBT en Z33, als partnerevent van het Creativity World Forum, een organisatie van Flanders DC. ECF 2011 wordt gesteund door de Vlaamse Overheid: het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media en het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie.

Meer info over E-Culture Fair 2011

Verwante items in de databank

Nieuws:Creativity World Forum in Hasselt (22.09.2011)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws