CIMCIM 2011

Dit is een gearchiveerd bericht

20.06.2011

Deze vijfdaagse jaarlijkse bijeenkomst van het 'Comité International des Musées et Collections d'instruments de musique' wordt georganiseerd door de Cité de la musique Parijs) en het MIM muziekinstrumentenmuseum Brussel). Dit jaar gebeurt dit  in samenwerking met het Musée du quai Branly in Parijs, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren en het Museum Vleeshuis in Antwerpen.

Van 29 augustus tot 3 september 2011 gaat deze jaarlijkse bijeenkomst door te Brussel en Parijs. Het thema is: Muziek in het museum - Musea en muziek.

Volgende topics komen in aanmerking voor bijdragen tijdens het congres:
- Met welke uitdagingen krijgen verzamelingen van muziekinstrumenten vandaag te maken op het vlak van onderzoek, bewaring, tentoonstelling en publiekswerking?
- Hoe spelen muziek en geluid een rol binnen die uitdagingen?
- Wanneer wij de huidige situatie van muziekinstrumentenmusea vergelijken met de oorspronkelijke opzet, is er dan sprake van een breuk of van continuïteit?
- Wat zijn de gevolgen voor muziekinstrumentenmusea wanneer andere types van museum steeds vaker muziek en klank in hun opstellingen integreren?
- Eén sessie wordt vrijgehouden voor bijdragen over de thema's bewaring, organologie en museologie.

 Voor verder info over het programma:

http://www.citedelamusique.fr/minisites/1102_cimcim/nederlands/theme.shtml


Verwante items in de databank

Organisaties:Muziekinstrumentenmuseum (MIM) (bibliotheek, archief, studiecentrum, muziekorganisaties, informatie, documentatie en promotie)
Museum Vleeshuis / Klank van de Stad (bibliotheek, archief, studiecentrum, muziekorganisaties, informatie, documentatie en promotie)

Terug Meer nieuws