Fingerprints - Signaturen van componerend Vlaanderen

Dit is een gearchiveerd bericht

14.03.2011

ComAV en vele sympathisanten, Spectra Ensemble, Klara en het Muziekcentrum Vlaanderen Vlaanderen sloegen de handen in elkaar om een promotie-cd te verwezenlijken met 48 signaturen van componerend Vlaanderen

Deze ‘vingerafdruk cd’ vormt het ultieme resultaat van een project dat door het Componisten Archipel Vlaanderen werd geïnitieerd ter bevordering van hedendaagse klassieke muziek uit Vlaanderen.

In 2007 riep de organisatie haar leden op tot het schrijven van
een "vingerafdruk", een zeer korte compositie voor de bezetting van het Spectra Ensemble. Aanleiding daarvoor was een vraag naar meer aandacht voor hedendaags klassieke muziek op de radio. Om aan de radiomakers tegemoet te komen werd gekozen voor stukjes van 1 à 2 minuten omdat deze gemakkelijker zijn uit te zenden. De omroep schreef vanuit haar kant een compositiewedstrijd uit voor "radiovriendelijke" muziek.

Met het geheel van al deze verschillende signaturen werd een kleurrijk concertprogramma samengesteld dat gedurende meerdere seizoenen op de meest diverse plaatsen in Vlaanderen werd gepresenteerd. 

Op deze cd hoort u een ruime selectie van 48 werkjes met een duurtijd korter dan 2 minuten uitgevoerd door het Spectra Ensemble. De opname werd gemaakt door VRT-Klara, Muziekcentrum Vlaanderen realiseerde de mooie promotie-cd. 

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Spectra Ensemble (ensemble (vocaal-instrumentaal), hedendaagse muziek)
Organisaties:ComAV (ondersteunende organisatie, muziekorganisaties)
Klara (radiozender)
Releases:Fingerprints - Signaturen van componerend Vlaanderen

Terug Meer nieuws