Dirk D'Ase vervangt Luc Brewaeys

Dit is een gearchiveerd bericht

01.02.2011

De Oostenrijks-Belgische componist Dirk D'Ase vervangt Luc Brewaeys als nieuwe componist voor de wereldcreatie L'Intruse, een prestigieuze coproductie van de Vlaamse Opera, deSingel, Vooruit en Abattoir Fermé.L'Intruse, gebaseerd op elementen uit het oeuvre van Maurice Maeterlinck, wordt het operadebuut van regisseur Stef Lernous en Abattoir Fermé en zal op 17 mei de openingsproductie worden van het Opera XXI-festival. De compositie van het werk voor twee solisten en klein orkest werd toevertrouwd aan Luc Brewaeys. Brewaeys  ziet zich verplicht de opdracht na veel maanden van intensieve voorbereiding  uit handen te geven door zijn oververmoeidheid als gevolg van eerder gevolgde medische behandelingen .

"Voor iedereen die bij het project betrokken is, kwam dit als een enorme verrassing", reageert Aviel Cahn, intendant van de Vlaamse Opera. "We hebben alle mogelijkheden onderzocht met alle partners. Het werk uitstellen bleek praktisch niet mogelijk en de hele productie schrappen was geen optie. Daarvoor hebben te veel mensen in dit project hun verantwoordelijkheid genomen."

De Oostenrijks-Belgische componist Dirk D'Ase kon aangetrokken worden om het werk te componeren. De in Antwerpen geboren D'Ase heeft in Oostenrijk en internationaal een stevige reputatie opgebouwd als componist.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Luc Brewaeys (componist)
Dirk D'Ase (muzikant, componist)

Terug Meer nieuws