Jong geweld zegeviert op de MIA's

Awards voor The Black Box Revelation, Goose, Stromae, Balthazar en Selah Sue

Dit is een gearchiveerd bericht

07.01.2011

De resultaten van de Music Industry Awards laten er geen twijfel over bestaan; in 2010 heeft een nieuwe generatie artiesten definitief zijn plaats opgeëist in de Vlaamse muziekwereld. Met onder meer awards voor The Black Box Revelation, Goose, Stromae, Balthazar en Selah Sue laat vooral het jonge talent van zich horen op de MIA's. Maar ook gevestigde waarden als Daan, Triggerfinger, Bart Peeters en Will Tura kunnen rekenen op de waardering van het publiek.

De vierde editie van de Music Industry Awards werd gekleurd door het succes van een nieuwe generatie jonge Vlaamse artiesten. The Black Box Revelation bevestigde met een MIA voor beste Rock/Alternative en werd voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste Liveact. Goose haalt het onder andere van Regi in de categorie Dance/Elektronica en kaapte de MIA voor beste Artwork weg voor Synrise. De Brusselse Stromae, die afgelopen jaar een dikke hit te pakken had met Alors on danse, kreeg van de muzieksector de MIA voor de Doorbraak van het jaar. Diezelfde muzieksector beloonde Applause van Balthazar met de MIA voor beste Album. Daarmee geeft de groep verrassend grote namen als Ozark Henry, Admiral Freebee en Bart Peeters het nakijken. Selah Sue ging ten slotte aan de haal met de MIA voor beste Soloartiest vrouw, een publieksprijs.

Daan en Bart Peeters herhalen succes
Maar het was niet alleen jong geweld dat de klok sloeg. Na Clouseau en Absynthe Minded was het dit jaar Triggerfinger dat in de prijzen viel in de categorie beste Groep. Wellicht is dat mee de verdienste van hun drummer Mario Goossens, die van de muzieksector de MIA kreeg voor beste Muzikant. Daan – vorig jaar een van de grote slokoppen met MIA’s voor beste Soloartiest man, Videoclip, Artwork en Auteur/Componist – werd dit jaar door het publiek opnieuw verkozen tot beste Soloartiest man. Will Tura kan het jaar waarin hij zeventig werd in schoonheid afsluiten met een MIA in de categorie Populair en Bart Peeters krijgt van het publiek voor de derde keer op rij de MIA in de categorie Nederlandstalig.

Kapitein Winokio haalt het in de nieuwe publiekscategorie Kidspop van populaire artiesten als K3, Mega Mindy en Laura en Ozark Henry valt voor het eerst in de prijzen op de MIA’s met een award in de categorie Pop. Zornik kaapt de MIA weg voor beste Videoclip en Jef Neve, ten slotte, was volgens de muzieksector de beste Auteur/Componist van 2010.

Hit van het jaar
De MIA voor Hit van het jaar werd verkozen door de kijkers van de televisieshow op Eén. Zij beslisten tijdens de uitreiking via televoting dat Stromae met 'Alors on danse' een tweede award naar huis mocht nemen. De ereplaatsen waren voor Tom Dice (Me and my guitar), Amatorski (Come home) en Daan (Icon).

Winnaars publieksstemmen

Winnaars sectorstemmen

Music Industry Awards
De uitreiking van de Music Industry Awards is een programma van Het Televisiehuis voor Eén. De organisatie is in handen van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT. De genomineerden werden vastgelegd door een mediajury. Het publiek koos de afgelopen weken de winnaars in twaalf categorieën en de muzieksector had het laatste woord bij vijf awards: die voor de categorieën Album, Artwork, Muzikant, Auteur/Componist en Doorbraak.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Alles begon met op emmers kloppen bij mijn bomma" (15.01.2011)
Grote favoriet Triggerfinger verzilvert twee MIA-nominaties (08.01.2011)
Alors on pleure (08.01.2011)
Personen/groepen:Triggerfinger (groep / artiest)
The Black Box Revelation (artiest / groep)
Ozark Henry (groep / artiest)
Goose (artiest / groep)
Bart Peeters (muzikant, groep / artiest)
Will Tura (groep / artiest)
Kapitein Winokio (groep / artiest)
Daan (groep / artiest)
Selah Sue (muzikant, groep / artiest)
Zornik (artiest / groep)
Balthazar (groep / artiest)
Jef Neve (muzikant, groep / artiest, componist)
Mario Goossens (muzikant)
Releases:Synrise
Applause

Terug Meer nieuws