Lezing Gerard Mortier in Strombeek

"Vermoeidheid. Cultuurpolitiek in Vlaanderen"

Dit is een gearchiveerd bericht

15.12.2010

Op zondag 19 december 2010 om 11 uur houdt Gerard Mortier, directeur van Teatro Real Madrid, een uitzonderlijke lezing in cc Strombeek met als titel 'Vermoeidheid. Cultuurpolitiek in Vlaanderen'.

Gerard Mortier werpt in zijn lezing een brede, kritische blik op cultuur in deze tijd en onze maatschappij. Cultuur in een samenleving die op korte tijd heel sterk is veranderd en geglobaliseerd, en waarbij de middelen van de cultuursector drastisch dreigen te verminderen. Groot-Brittanniƫ en Nederland zijn hierin koplopers, maar andere landen - zoals het onze - volgen op kousenvoeten.

Wat is het belang van cultuur? Wat betekent het, en waarvoor kan het staan? En dan hebben we het over de brede cultuurproductie, over het zich als kunstenaar uitdrukken in dat bepaald medium waarin hij/zij zich het beste tot uitdrukking kan brengen.

Het wordt geen lezing over 'opera', maar een algemeen culturele lezing, waarbij Gerard Mortier uiteraard teruggrijpt naar zijn ruime professionele ervaringen in de Muntschouwburg Brussel, Salzburger Festspiele, RuhrTriennale, OpƩra National de Paris en als de nieuwe directeur van Teatro Real Madrid.

Aansluitend is er de voorstelling van het cahier 'the Good, the Bad & the Ugly', met teksten van Hans M. De Wolf, Renilde Hammacher, Herman Parret, Pieter Van Bogaert, Luk Lambrecht, kunstenaarsbijdragen en een fotorelaas over de trilogie 'the Good, the Bad & the Ugly' door fotografe Kristien Daem.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Gerard Mortier (artistiek leider)
Organisaties:CC Strombeek (cultuurcentrum)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws