Jos van Immerseel wint prijs Musikfest Bremen

Dit is een gearchiveerd bericht

26.08.2010

Het Musikfest Bremen roemt dirigent en pianist Jos van Immerseel om zijn wetenschappelijk gefundeerde aanpak en zijn invloed op de internationale muziekscene.

Op 1 en 2 september speelt Jos Van Immerseelop het festival, respectievelijk als pianist en als dirigent. Op 10 september ontvangt hij de onderscheiding op het stadhuis in Bremen. Aan de prijs hangt een mooi bedrag van 25.000 euro vast.

 

Jos van Immerseel is oprichter van het internationaal projectorkest Anima Eterna Brugge dat sinds 2003 resideert in het Concertgebouw Brugge.

Uit het juryrapport:

Zowel als klavecinist, dirigent, instrumentenverzamelaar en pedagoog geniet Jos van Immerseel een voortreffelijke reputatie in de internationale muziekwereld… Hij koppelt wetenschappelijke inzichten die de zuivere partituurstudie overstijgen, aan een opwindende musiceervreugde. Dat leidt tot een boeiende interpretatie. Zijn muziek heeft een hoge graad van structurele helderheid, transparantie en zoveel verschillen in klanken, dat hij de finesses van de compositie blootlegt. Hij onderscheidt zich op die manier duidelijk van de ingegroeide conventies die voortkomen uit een soms eeuwenlange uitvoeringstraditie. Zo slaagt hij er in om zelfs zogenaamde bekende werken tot een nieuw leven te wekken.Verwante items in de databank

Personen/groepen:Jos van Immerseel (dirigent, solist, muzikant, oude muziek, repertoire)
Anima Eterna Brugge (orkest, oude muziek, ensemble, repertoire)

Terug Meer nieuws