Lucien Posman wint prijs voor nieuwe muziek van de provincie Oost-Vlaanderen

Dit is een gearchiveerd bericht

06.05.2010

Lucien Posman is hoofddocent compositie aan Hogeschool Gent Conservatorium en voorzitter van de componistenvereniging ComAV!. 

De provincie Oost-Vlaanderen schrijft jaarlijks een prijs uit voor muziek, afwisselend voor nieuwe muziek en popmuziek.De twaalf inzendingen werden onder het voorzitterschap van mevrouw Andrea De Kegel beoordeeld door de juryleden Filip Rath├ę, Piet Swerts, Daan Vandewalle, Jan Van Der Roost en Petra Vermote.  

Op voorstel van de jury kende de deputatie de prijs toe aan Lucien Posman van Hogeschool Gent Conservatorium voor zijn compositie Concerto voor piano en strijkorkest. Het oeuvre van Posman omvat een tachtigtal werken, waaronder een symfonie, een opera, kamermuziek voor diverse bezettingen en een relatief groot aantal vocale werken, vooral op teksten van William Blake. Als componist is hij een exponent van het postmodernisme. Zijn werk werd door vooraanstaande musici, ensembles en orkesten uitgevoerd en opgenomen in binnen- en buitenland.

De compositie van Posman is volgens de jury vakkundig en zeer geïnspireerd gecomponeerd met een uitgesproken virtuoze solopartij. Ze is bovendien harmonisch en ritmisch consistent met een mooie ontwikkeling van het muzikale materiaal, vaak intrigerend van schriftuur.

Verwante items in de databank

Organisaties:ComAV (ondersteunende organisatie, muziekorganisaties, hedendaagse muziek)
KASK & Conservatorium, School of Arts Gent (muziekhogeschool / universitaire opleiding, bibliotheek, archief, studiecentrum, muziekorganisaties, onderwijs & vorming, instrumentenbouwer)
Tweejaarlijkse prijs nieuwe muziek - provincie Oost-Vlaanderen (prijzen & wedstrijden)

Terug Meer nieuws