Isbells op The Great Escape (UK), Arno en The Black Box Revelation op Europavox (FR)

Dit is een gearchiveerd bericht

26.04.2010

Van 13 tot 15 mei is Brighton opnieuw the place to be om de rockgroepen van de toekomst aan het werk te zien. In de Britse kuststad vindt dan namelijk The Great Escape plaats, samen met Eurosonic het belangrijkste showcasefestival in Europa. Nadat Triggerfinger en The Black Box Revelation er verleden jaar op de affiche pronkten, verdedigt Isbells dit jaar de Belgische kleuren.

Isbells verzorgde al het voorprogramma van de Amerikaanse folkgroep Megafaun. Tijdens die concerten in Berlijn, München en Parijs leerden Gaëtan Vandewoude & co ook het Britse Coda Booking Agency kennen en deze zorgden nu voor een plaats op The Great Escape. Het festival mikt op 'export ready bands' en stelt deze voor aan meer dan 3.000 professionelen. De ideale plaats dus om je als nieuwkomer in de kijker te spelen. Naast de showcases is er ook ruimte voor een conferentieprogramma met panelgesprekken, lezingen en netwerksessies.
www.escapegreat.com

Een week later vindt in het Franse Clermont-Ferrand de 5e editie van Europavox plaats. Dit driedaags festival profileert zich als een interessante ontmoetingsplaats voor Europese muziekmedia en journalisten. Ook hier een combinatie van netwerkmogelijkheden, business events en concerten van gevestigde waarden en opkomend talent. Europavox wil de rijkdom en diversiteit van de Europese muziekscene belichten. Van de 50 bands met 20 verschillende nationaliteiten, zijn er drie uit ons land afkomstig. The Black Box Revelation houdt er halt voor hun zoveelste optreden op Franse bodem dit jaar. Arno zal er zijn splinternieuwe album BRUSSLD voorstellen en de in Kinshasa geboren Pitcho doet hetzelfde met ‘Crise de Nègre’.
www.europavox.com


Verwante items in de databank

Personen/groepen:Isbells (groep / artiest)
Arno (groep / artiest)
The Black Box Revelation (artiest / groep)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws