Landschapsanalyse gesubsidieerde muzieksector

Er zit muziek in de subsidies!

Dit is een gearchiveerd bericht

01.12.2009

Muziekcentrum Vlaanderen heeft met steun van Cera en oKo een landschapsanalyse gemaakt van de gesubsidieerde muzieksector. Deze analyse, met de passende titel ‘er zit muziek in de subsidies!’, werd aan de sector voorgesteld tijdens de Staten Generaal van de Klassieke Muziek op 30 november in het Concertgebouw Brugge.

In de landschapsanalyse wordt het deel van het muziekveld in kaart gebracht dat in het kader van het Vlaamse cultuurbeleid voor subsidiëring in aanmerking komt. Onderwerpen die aan bod komen zijn overzichten van subsidies in het kader van het Vlaamse kunstendecreet, activiteiten en bezoekers van gesubsidieerde instellingen, tewerkstelling en inkomsten en uitgaven. De nadruk ligt hierbij op ensembles, concertorganisatoren, muziekclubs, festivals, alternatieve managementbureaus en organisaties voor muziekeducatie. Daarnaast is het onderzoek deels ook uitgebreid naar de grote instellingen, werkplaatsen en kunstencentra.

Bron voor de data in het dossier zijn de afrekeningsdossiers van de gesubsidieerde instellingen. De data uit deze dossiers werden samen gebracht en geanalyseerd. Daarnaast werden ook enkele rondetafelgesprekken georganiseerd waarop de eerste resultaten werden besproken met vertegenwoordigers uit de sector. De resultaten van deze gesprekken zijn ook in het dossier opgenomen.

Je kan het onderzoek hier downloaden en/of gratis verkrijgen bij Muziekcentrum Vlaanderen (contact: steven@muziekcentrum.be).

Verwante items in de databank

Nieuws:Themanummer Courant rond subsidies binnen het Kunstendecreet (24.11.2009)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Staten-Generaal van de Klassieke Muziek (01.12.2009)
Klassieke muziek gescreend op inkomsten en uitgaven (30.11.2009)
Er zit muziek in de subsidies (11.2009)
Documenten:Er zit muziek in de subsidies (studie/rapport)

Trefwoorden: , , ,

Terug Meer nieuws