Gezocht: Kandidaturen voor het presentatiepodium

Staten Generaal van de Klassieke Muziek 30-11-2009

Dit is een gearchiveerd bericht

26.10.2009

Tijdens de Staten Generaal van de Klassieke Muziek krijgen jonge of nieuwe ensembles klassiek de kans zichzelf of hun toekomstige projecten voor te stellen. Hoe zich aanmelden?De Staten Generaal van de Klassieke Muziek is dé ontmoetingsdag voor de klassieke muzieksector, een organisatie van Muziekcentrum Vlaanderen in samenwerking met Concertgebouw Brugge. Op het programma staan lezingen, presentaties, een infomarkt,... en sinds vorig jaar ook een presentatiepodium voor kamermuziek.

Op dit podium krijgen kamermuziekensembles of solisten de kans de aanwezigen te overtuigen van hun bijzondere kwaliteit, presentatie of nieuwsgierig te maken naar hun nieuw project. Dit is mogelijk via ofwel een kleine muzikale showcase van ca.20min of een korte presentatie van max. 10min.

Programmatoren van grote en kleine concertorganisaties die wij op die dag zullen uitnodigen, maken zo kennis met nieuw muzikaal aanbod en vinden er de inspiratie voor het invullen van hun concertkalender.

Een showcase? Je brengt een miniconcert van ca. 20min op maandag 30/11/2009 in het Concertgebouw te Brugge.

Een presentatie? Je vertelt max. 10min over een nieuw project vb. met behulp van een powerpoint, video, etc..

Wie kan zich aanmelden? Professionele kamermuziekensembles of solisten. Jonge, nieuwe of gevestigde ensembles met een nieuw project.

Voorwaarden? Het ensemble of de solist ziet deze showcase als een investering en maakt zich vrij om op 30 november kosteloos in Brugge te komen spelen.

Hoe aanmelden? Mail vóór dinsdag 3 november het aanmeldingsformulier terug naar het vermelde adres.

Verloop? Voor de selectie van ensembles wordt een beroep gedaan op een panel van programmatoren. De geselecteerde musici worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht zodat zij deze datum in hun agenda kunnen vrijhouden.Voor meer informatie kan u contact opnemen met Katrien van Remortel
of Evelyne Lauwers - stagiair@muziekcentrum.be - Tel 02 504 90 90
Muziekcentrum Vlaanderen (logo) Concertgebouw Brugge (logo) (60x60)

Terug Meer nieuws