Onbekend talent? Grijp je kans!

Dit is een gearchiveerd bericht

15.10.2009

Voor jonge popmuzikanten liggen dit najaar de opportuniteiten voor het oprapen. De inschrijvingen voor Humo's Rock Rally 2010 zijn geopend, Tim Vanhamel gaat op zoek naar een nieuwe band en Hooverphonic zoekt tijdens de Muzikantendag een vervanger (m/v!) voor Geike Arnaert.

Humo's Rock Rally 2010

Op 28 maart 2010 wordt in de AB te Brussel voor de zeventiende keer de finale gespeeld van Humo's Rock Rally. Jonge groepen die zich in de voetsporen van dEUS, Das Pop, Evil Superstars, Novastar, The Hickey Underworld of Noordkaap willen begeven hebben nog tot 30 november om zich in te schrijven voor de preselecties.

Deelnemende groepen moeten een profielpagina maken op vi.be met daarop drie nummers en zich nadien hier inschrijven.

De winnaar van Humo's Rock Rally 2010 wordt 10.000 Euro rijker, voor de zilveren en bronzen medaille bedraagt het prijzengeld 7.000 en 3.000 Euro en de winnaar van de KBC publieksprijs gaat ook nog met 10.000 Euro naar huis.
humo.be/rockrally

Tim Vanhamel in search of a band

Millionaire-boegbeeld Tim Vanhamel gaat i.s.m. Vice Magazine en Absolut Vodka op zoek naar muzikanten voor een nieuwe band. 
Geïnteresseerden kunnen zichzelf online registreren en uit alle inschrijvingen worden uiteindelijk 25 kandidaten weerhouden om deel te nemen aan een jamsessie. Daaruit zal Tim Vanhamel uiteindelijk 4 geschikte muzikanten selecteren en vervolgens met de nieuwbakken band in studio induiken. In december staat meteen ook een live tournee op de agenda.
www.theabsolutband.be

Hooverphonic zoekt nieuwe stem (m/v) op Muzikantendag

Na het vertrek van Geike Arnaert in oktober 2008 hield Hooverphonic niet op te bestaan, maar de samenstelling van de groep kon misschien wel wijzigen, liet frontman Alex Callier uitschijnen. Momenteel hebben Alex Callier en Raymond Geerts nog geen vervanger voor Geike gevonden, maar tijdens de Muzikantendag op zaterdag 14 november krijgen 15 kandidaten de kans om tijdens een persoonlijke auditie in de Brusselse Ancienne Belgique Alex en Raymond te overtuigen waarom zij de nieuwe stem van Hooverphonic zouden moeten worden.
Kandidaten voor de auditie kunnen zich tot en met zondag 8 november inschrijven via de online muziekcommunity vi.be van Poppunt met een recente bio, duidelijke foto’s en één nummer van goeie opnamekwaliteit waarin hun stem duidelijk tot hun recht komt.  Vrouwen én mannen zijn welkom.

En of je nu Geike Arnaert achterna wil of niet, de Muzikantendag van Poppunt blijft zowiezo voor elke jonge muzikant een aanrader met tal van workshops, infosessies, masterclasses,... Alle info vind je op www.muzikantendag.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Tim Vanhamel (muzikant)
Hooverphonic (artiest / groep)
Organisaties:Poppunt (ondersteunende organisatie)
Humo's Rock Rally (prijzen & wedstrijden)

Terug Meer nieuws