No Songs/No Fun: Benefietavond voor songschrijvers

Dit is een gearchiveerd bericht

15.09.2009

GALM, de belangenbehartiger van auteurs en componisten lichte muziek, organiseert op 29 september in Leuven de benefietavond 'No Songs/No Fun'. Bedoeling van dit initiatief is om de problematiek rond auteurs en componisten in tijden van algemene economische recessie en crisis in de muziekmarkt onder de aandacht te brengen.
Nieuwe liedjes: het is een even grote primaire behoefte als eten, drinken, wonen en slapen. Wat zou de wereld immers zijn zonder mensen die al hun tijd en energie steken in het schrijven van nieuwe songs? Een minder leuke plek, zoveel is zeker.

Maar songschrijven is mettertijd een knelpuntberoep geworden. Want ook voor auteurs en componisten gelden de harde wetten van de algemene economische recessie en de crisis in de muziekmarkt in het bijzonder.

Om deze problematiek onder de aandacht te brengen organiseert GALM (Genootschap Auteurs Lichte Muziek) op dinsdag 29 september in Het Depot in Leuven de benefietavond No Songs/No Fun.

Naast een resem concerten van artiesten als Klaas Delrue, Mauro Pawlowski, Guy Swinnen, Jasper Erkens, Alex Callier, Kris Wauters, An Pierlé, Gert Bettens, Kris De Bruyne, Tom Vanstiphout, Freaky Age, Brahim, Andes, Gustaph en Wannes Cappelle, kan het publiek er ook terecht voor een panelgesprek over de bedreigingen voor het auteursrecht en digitale inning.

Wie of wat is GALM?

GALM verdedigt de belangen van deze auteurs en componisten op alle mogelijke gebieden en ten opzichte van alle mogelijke partijen (zoals Sabam, de Vereniging van Uitgevers, het Ministerie van Cultuur, om er maar enkele te noemen).

GALM wil de relaties en communicatie tussen enerzijds auteurs/componisten en anderzijds Sabam verbeteren, problemen oplossen, kortom: een spreekbuis zijn voor auteurs en componisten van de lichte muziek en tegelijkertijd een duidelijk aanspreekpunt voor voornoemde partijen. Het algemeen belang van de auteur staat voorop bij GALM. Er is immers veel werk aan de winkel op verschillende vlakken om de positie van auteurs/componisten te verbeteren.

Meer info: www.galm.be of bezoek de GALM-groep op Facebook.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Muzikanten op zoek naar begrip en eerherstel (30.09.2009)
'Creativiteit amper nog beloond' (30.09.2009)
Popmuzikant, knelpuntberoep (30.09.2009)
Stop de diefstal van muziek (30.09.2009)
'Desnoods ga ik in een auto wonen' (28.09.2009)
Organisaties:GALM (Genootschap Artiesten Lichte Muziek) (ondersteunende organisatie)

Terug Meer nieuws