K's Choice en Channel Zero kondigen reünie aan

Dit is een gearchiveerd bericht

12.06.2009

Afgelopen week raakte bekend dat twee giganten uit de jonge Belgische muziekgeschiedenis de draad weer zullen opnemen. Zowel K's Choice als Channel Zero plannen over enkele maanden hun langverwachte rentree op het voorplan.
Dranouter pakte deze week eerst uit met een verrassing van formaat door de comeback van K's Choice aan te kondigen. Sarah & Gert Bettens zullen op 7 augustus op het folkfestival opnieuw het podium delen, 6 jaar na het laatste concert van de groep op het Oostenrijkse '2 days a week Festival'. Broer en zus Bettens besloten na dat concert werk te maken van hun soloprojecten. Sarah Bettens bracht onder haar eigen naam 3 albums uit en Gert concentreerde zich op zijn nieuwe band Woodface, maar deze zomer slaan ze dus opnieuw de handen in elkaar. Na het Dranouter-optreden willen ze begin 2010 eveneens een nieuw album op de markt brengen. K's Choice is helemaal terug!
Een andere opmerkelijke come-back komt er van Channel Zero. In januari volgend jaar plant de groep eveneens een reünie, 20 jaar na de oprichting van de Belgische metaltrots. De groep rond Franky DSVD houdt het voorlopig op drie (inmiddels uitverkochte) concerten, op 22, 23 en 24 januari 2010 in de Ancienne Belgique. Channel Zero werd eind 1990 opgericht en bracht in 1992 het gelijknamige debuutalbum op de markt. Later zouden nog 5 studio-albums volgen, waarvan 'Unsafe' (1995) uitgroeide tot de metalklassieker uit de Belgische rockgeschiedenis. Dit album opende ook de weg naar een breder publiek. Zo stond de groep zowel in 1995 als in 1996 op de affiche van Torhout/Werchter. Channel Zero tourde internationaal o.a. met Biohazard, Napalm Death, Life Of Agony en Danzig. Maar toen de grote buitenlandse doorbraak uitbleef, gooide Channel Zero in 1997 de handdoek in de ring. Van de originele line up zullen zanger Franky DSVD, drummer Phil B en bassist Tino De Martino het AB-podium bestormen. Enkel gitarist Xavier Carion, die wegens een oortrauma geen live optredens meer kan geven, zal vervangen worden. 

K's Choice en Channel Zero stappen hiermee in de voetsporen van o.a. The Scabs en Luna Twist, die respectievelijk in 2007 en 2008 een reünie aankondigden. Luna Twist, de groep die een kwarteeuw stillag, breidt ondertussen een vervolg aan de reünie-concerten.  Daarop worden de drie nog overblijvende originele leden -Dirk Blanchart, Alain Tant en Filip Moortgat (drummer Dirk Vanganzbeke kwam om het leven bij een auto ongeval in 1999) aangevuld met Laurens Billiet (drums) en Senne Guns (synthesizers). Luna Twist bracht met 'Backbeat' reeds een nieuwe single op de markt, de voorloper van een langverwachte nieuwe studioplaat.

links
K's Choice
Channel Zero

Muziekarchief.be
K's Choice
Channel Zero
Luna Twist
The Scabs

Verwante items in de databank

Personen/groepen:K's Choice (artiest / groep)
Channel Zero (artiest / groep)
Organisaties:Dranouter Festival (festival)
Ancienne Belgique (grote concertzaal, club / kleine concertzaal)

Terug Meer nieuws