Tentoonstelling Karel Goeyvaerts

Dit is een gearchiveerd bericht

05.12.2008

Vanaf 6 december loopt in de centrale bibliotheek van de KULeuven een tentoonstelling over de Vlaamse componist Karel Goeyvaerts. De expo is een initiatief van Matrix, De Nieuwe Reeks en de universiteitsbibliotheek.

Goeyvaerts, één van de belangrijke componisten uit de Vlaamse muziekgeschiedenis, stierf 15 jaar geleden en zou dit jaar zijn 85ste verjaardag gevierd hebben. Naar aanleiding van deze gelegenheid toont Matrix partituren, schetsen, brieven, etc. uit het persoonlijke archief van de componist dat zich in de universiteitsbibliotheek bevindt. Op de feestelijke opening op 6 december krijg je voor het eerst de kans om dit materiaal te bezichtigen.

De avond wordt om 19u30 ingezet met een toespraak van professor musicologie Mark Delaere. Om 20u30 brengt het Spectra Ensemble o.l.v. Filip Rathé tijdens een concert hulde aan Goeyvaerts. De bouw van de centrale bibliotheek werd gerealiseerd met Belgische en Amerikaanse middelen. Het vormt dan ook het ideale kader voor een concert met Belgische en Amerikaanse muziek. Op het programma staan zowel de Vlaamse Goeyvaerts, als de Amerikaanse muziek van Carter en Feldman. Nadien wordt tevens een receptie aangeboden.

Praktisch
Tentoonstelling loopt van 6 december 2008 tot 23 januari 2009
Adres: Centrale bibliotheek van de KULeuven, Mgr. Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven
Toegang is gratis.

Feestelijke opening op 6 december met om 19u30 opening door prof. Mark Delaere (toegang gratis) en om 20u30 concert door Spectra Ensemble o.l.v. Filip Rathé met werken van Karel Goeyvaerts, Morton Feldman en Elliott Carter (toegang 8 of 5 Euro).

Info en inschrijvingen: Pieter Herregodts op 0474 45 20 58 of pieter_herregodts[@]hotmail.com

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Karel Goeyvaerts (componist)
Organisaties:MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] (bibliotheek, archief, studiecentrum, muziekeducatieve organisatie)
De Nieuwe Reeks (onafhankelijke organisator)

Terug Meer nieuws