Uitnodiging kwarts.be: presentatie benchmarktool en totaal gegevens

Dit is een gearchiveerd bericht

18.11.2008

In maart 2008 lanceerden de kunstensteunpunten en belangenbehartigers kwarts.be. Kwarts.be is een gezamenlijk initiatief om jaarlijks cijfergegevens over de professionele organisaties in het kunstenveld te verzamelen en beschikbaar te stellen voor vergelijkend onderzoek.Een honderdtal organisaties vulde deze vragenlijst in over diverse zakelijke aspecten van de werking in 2007:
•    Artistieke activiteiten (artistieke functies, profiel van de programmering en publiek,…)
•    Medewerkers (tewerkstelling, functies, in- en uitstroom, kunstenaars,…)
•    Financiën (verdeling van budget, eigen inkomsten,…)

Vanaf 1 december krijgen deze organisaties via een online applicatie toegang tot een aantal indicatoren voor 2007, die zij kunnen vergelijken met die van groepen verwante organisaties. Hierbij wordt privacy gegarandeerd: niemand krijgt gegevens te zien over één organisatie.

Ook voor andere geïnteresseerden opent kwarts.be perspectieven. Meer beleidsgerichte analyses voor het geheel van de sector worden op termijn ook mogelijk dankzij deze gegevensinput.

Infosessies en Presentaties:
De werking van de online applicatie wordt gedemonstreerd in twee infosessies.
Deze presentatie is gekoppeld aan een eerste inzicht in het totaalbeeld voor de kunstenorganisaties en de toekomstplannen met kwarts.be:

•    Maandag 1 december om 16u00 in Flagey, Brussel
Deze sessie maakt deel uit van de Staten-Generaal van de Klassieke Muziek. Je kan gemakkelijk inschrijven (ook alleen voor deze infosessie) via Muziekcentrum Vlaanderen op roel@muziekcentrum.be of 02/504 90 90.
Ook inschrijven voor de hele dag kan nog.

•    Vrijdag 5 december om 10u00 in de Bijloke, Gent
Onthaal met koffie is een half uur voor aanvang voorzien. Inschrijven kan via het oKo-secretariaat op info@overlegkunsten.org of 02/203 62 96.

Verwante items in de databank

Nieuws:Staten-Generaal van de Klassieke Muziek 2008 (26.09.2008)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws