Zita Swoon covert De Kift

Dit is een gearchiveerd bericht

14.10.2008

De Kift viert in 2008 zijn 20-jarig jubileum met een splitsingleproject met vijf internationale bands: Calexico (VS), Zita Swoon (BE), Franz Ferdinand (SCH), De Rondo’s (NL) en Monofocus (FR). Met de regelmaat van ongeveer een maand verschijnen de vijf splitsingles in een oplage van 1000 stuks.

Zita Swoon covert De Rivier en De Kift neemt De Quoi a Besoin l’Amour (van: A Songs About A Girls) voor zijn rekening. De single wordt op 23 november 2008 gepresenteerd tijdens Carte Blache ‘On the wings of a rabbit’, het festival in de Brusselse AB, waarvan Zita Swoonfrontman Stef Kamil Carlens curator is.

De Rivier staat op Hoofdkaas, het achtste album van de Nederlandse punkfanfare, dat op 1 november in België verschijnt. Het album is wederom een muzikaal en grafisch kunstwerk. Voor de teksten wordt zoals steeds uit de wereldliteratuur geput. De groep uit het Nederlandse Koog aan de Zaan kocht voor de hoes 3000 kookboeken op en maakte er de omslag voor het nieuwe album van.

De eerste splitsingle met het Amerikaanse Calexico verschijnt op 15 oktober. Calexico covert het Kiftnummer Oe, terwijl De Kift Inspiracion (van: Carried to Dust) voor zijn rekening neemt.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Zita Swoon (artiest / groep)

Terug Meer nieuws